Özcan, mesajında, yaşanan türlü acı, çile ve kayıpların ardından 1918'de Trabzon'un düşman işgalinden kurtulduğunu ifade etti.

Bu mübarek kurtuluşun 96. yılını en içten duygularıyla tebrik ettiğini belirten CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Nazım Özcan, şunları kaydetti:

"Kurtuluş yolunda canını feda eden şehitlerimizi, onca sıkıntıya göğüs gerip bizlere bugünleri bırakan gazilerimizi, başta fedakar ve cefakar dede ve ninelerimiz olmak üzere tüm ecdadımızı minnetle anarak Trabzonlu hemşerilerimize selam ve saygılarımı sunuyorum.
Bugünkü Trabzon o günlerin acılarını çok gerilerde bırakmıştır. Fakat bu şehrin her köşesi, her taşı o çileli günlerin şahididir. Bazı kesimler her ne kadar mevcut dirliğimizi ve düzenimizi bozmak için çırpınıyorsa da Trabzonlunun vatan sevgisini ve manevi değerlere bağlılığını hiçbir zaman yüreklerinden sökemeyeceklerdir. Bu vesileyle Trabzon’un kurtuluşunun 96. yıldönümünü kutluyorum. Trabzon şehri dün olduğu gibi bugün de istiklal uğrunda Türkiye’nin hazır kıtasıdır”