61 SAAT HABER SERVİSİ - Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen resmi sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Pekşen Türkiye'de kişi başı milli gelir en az 30.000 USD olması gerektiğini söyleyip “Bu kadar büyük potansiyele sahip bir ülkede gençler işsiz fabrikalar kapalı yazık.

Açıklamasında HES’lere de değinen Pekşen “Karadeniz bölgesinde HES yağması ile doğa adeta katledildi. Üretilen fındıkta kalite çok kötü yalnızca kaliteden zarar  250 milyon USD. SEKA fabrikaları özelleştirme yalanıyla yandaşlarla yağmalandı ve beton yığını oldu şimdi her yıl 3.5 milyar USD kağıt ithal ediyoruz. Dünyanın en bereketli toprakları GAP'ta ancak AKP ile proje çöktü. Sudan'dan toprak kiralayıp her yıl 1.3 milyar USD pamuk ithal ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hükümeti eleştiren Pekşen vergi oranlarında adaletsizlik olduğunu  iddia edip “İşte AKP Adaleti. Doğalgazda ÖTV 1,Tüpgazda 27. Gariban tüp gaza 90 TL ödüyor yarısı vergi. AKP fakiri kandırmaya, sömürmeye devam ediyor.” ifadelerini kullandı.