“Şu an her şey Tayyip Bey’in kontrolünden çıkmış vaziyette. Güneydoğu ve Suriye kontrolünden çıkmış vaziyette. Şu an Hakkari’de 15 gündür 600 PKK’lı ile çatışma var ve ne olduğunu kimse bilmiyor.
tv8’de Erkan Tan’ın konuğu TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Katip Üyesi ve MHP Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu oldu. Terör konusunda önemli açıklamalarda bulunan Halaçoğlu tamamen kontrolden çıkmış bir Güneydoğu’nun varlığından söz etti. Halaçoğlu’nun açıklamalarından konu başlıkları özetle şöyle:
“PKK artık vur-kaç taktiği değil vur-kal taktiği uyguluyor!”
“600 PKK’lı artık vur-kaç taktiği uygulamıyor, cepheden savaşmaya girdi. Siz 15 gündür mücadele ediyorsunuz orada. Neresi kontrolünüz altında. Yurtdışından söz etmiyorum. Daha dün 3 askerimiz kaçırıldı. Bundan önce de kaçırılanlar hala onların elinde. Bunların üzerinde neresi kontrolümüz altında söyler misiniz?”
“Bırakın Güneydoğu’yu kuzeye doğru uzanan bir PKK gücü var!”
“Suriye’nin kuzeyine kimler hakim şu an? Hangisin kontrol edebiliyorsunuz? Barzani kendi ağzı ile 500 militanı yetiştirdim gönderdim demedi mi. oraya PKK’lılar ile birlikte gitti. Aynı zamanda Suriye’nin kuzey bölgesinde önemli bir hakimiyet kurdular. BDP’liler de o bölgeyi batı Kürdistan olarak adlandırmadılar mı? Hani güzel şeyler olacaktı? Bunlar mı güzel şeyler?”
“PKK’yı besleyenlerden ve Barzani’den medet umuyorsanız büyük devlet değilsiniz zaten!”
“Kafamızı devekuşu gibi kuma sokmaktan vazgeçelim. Eğer terör sorununu bitirmek istiyorsak PKK’ya lojistik destek veren Barzani’nin ayağına giderek bu işi çözemeyiz. İç İşleri Bakanı bu güne kadar kaç defa gitti. Gitti de ne çözüm getirdi? Buraya geldiğinde de bizim gazeteler farklı şeyler yazdı. Barzani ayrı beyanatta bulundu. PKK’yı besleyenlerden, Barzani’den medet umuyorsanız büyük devlet değilsiniz zaten. Geçmişte pasaport siz vermiştiniz onlara, şimdi kırmızı halılar ile karşılıyorsunuz. Yapmayın! Devleti bilmeyenler devlet yönetmeye kalkıştığında böyle olur işte!”
“Obama; Türkiye’ye, ‘Suriye’ye tek başına girme’ dedi!”
ABD Başkanı Obama’nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile telefonla görüşmesi sırasında elinde beyzbol sopası ile çekilmiş fotoğraf üzerine açıklamalarda bulunan Halaçoğlu;
“Başka işiniz yok o anda fotoğraf çektireceksiniz ve o fotoğraf gazetelerde yayınlanacak. Bu fotoğraf neden ortaya çıktı, amaç ne idi? Obama; Türkiye’ye,’Suriye’ye tek başına girme’ demek istedi.” diye konuştu.
“Bugün kaç kişi elini kolunu sallayarak Hakkari’ye gidebilir, soruyorum!”
“Güneydoğu tabii ki bizim toprağımız. Bir karışını bile kimseye vermek niyetinde değiliz. Ama vermeyeceğim demek ile vermemezlik yapamazsınız. Bunun için de orada terörün kökünü kazıyacaksınız. Elini kolunu sallayarak herkes gidebilecek. Kaç kişi şimdi elini kolunu sallayarak Hakkari’ye gidebilir, soruyorum!”