1994'te MHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ve ilginç projeleriyle dikkat çeken Ahmet Vefik Alp o seçimde rakibi olan Recep Tayyip Erdoğan'ın şimdi dünya lideri olduğunu,kendisinin ise muhtar bile olamadığından yakındı.

Akşam'dan Zana Yavuz'un haberine göre şehir plancısı, mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, Alparslan Türkeş'in davetiyle 1994'te MHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunu, o seçimi kazanan Recep Tayyip Erdoğan'ın şimdi bir dünya lideri olduğunu, kendisinin ise muhtar bile seçilemediğini söyledi. Alp, yerel seçimlerde İstanbul adaylığı için tekliflere açık olduğu mesajını verdi.

- BORCUMU ÖDEMEK İSTİYORUM: Politika virüs gibi bir şey, kana girdi mi çıkmıyor. Kendimi politikacı olarak tanıtmam da doğru değil. Mesleğimden öğrendiklerimi geri vermek sorumluluğunu hissediyorum. Devlet beni yıllarca yurt dışında okuttu. Yüz binlerce dolar yatırım yaptı. Ben bu borcu ödemek istedim. Projelerimi uygulayarak bir faydamın olmasını istedim.

- O DÜNYA LİDERİ BEN MUHTAR BİLE OLAMADIM: 1994'te Alparslan Türkeş'in davetiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday oldum. O dönemdeki rakiplerimden biri Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dı. Bir başka rakibim de şu andaki Kültür Bakanımız Ertuğrul Günay'dı. Özetle o dönem rakibim olan Erdoğan bugün 'sevenleri' için bir dünya lideri oldu. Ben ise muhtar bile seçilemedim. Bu dönem içinde teklif gelirse neden olmasın. Başka iller ve ilçeler için de teklifler geliyor.'

KAPSÜL EVLER PROJESİ

Türkiye'de depreme dayanıksız bina sayısı 7 milyon. TOKİ  8 senede 400 bin konut teslim edebildi. Bu nedenle yeni teknolojilere geçmek lazım. Kırsal kesim için tek katlı evler planladım. Fabrikada seri üretimle ucuza ve hızlı üretiyorum. Şehirler için de kapsül evleri planladım. Bir kapsül 25 metrekarelik bir ünite, bir otel odası kadar. Maliyeti 10 bin lira. Bu da fabrikada yapılıyor. 3 taneye kadar birleşebiliyor. 75 metrekarelik 3 odalı bir daire yapıyor. 30 bin liraya daire ayda 100 liraya satılabiliyor. Bu şekilde 10-12 katlı üzerinde kapsül evler bulunan binaları çok hızlı inşa edebiliyoruz.