Saadet Partisinin katılımcı demokrasi anlayışının en önemli unsuru olan mahalle irtibat bürolarına verdiği önem, Sanayii mahallesinde açılışını yaptıkları lokalle bir kez daha kamuoyunun bilgisine sunulmuş oldu.

Lokal açılışına genel başkan yardımcısı Mehmet Karaman, GİK üyesi Dursun Ali Düzenli, il başkanı Selçuk Özderya, ilçe başkanı Cevat Ustaalioğlu, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve sanayi mahallesi teşkilatı katıldı. Açılışa Sanayii Mahallesi halkının ilgisi oldukça yoğundu.

Açılışta şeffaflık ve hesap verilebilirlik anlayışının siyasetin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu söyleyen ilçe başkanı Ustaalioğlu;

“Öncelikle bu lokalin açılışında emeği geçen başta mahalle başkanımız Cemil Özmen ve arkadaşlarına teşekkür ederim. Şunu özellikle belirtmek isterim ki, mahallerde halkın birebir muhatabı olarak siyaset yapan başka bir parti göremezsiniz. Bizler sadece seçimlerde göz boyamak amacıyla diğer partilerin yaptığı gibi irtibat bürosu açmıyoruz. Milli görüşün 40 yıllık tarihi boyunca her zaman halkına yakın olan bu bürolar faaliyet göstermiştir. İktidarda ve muhalefette mecliste bulunan şimdiki AKP,CHP ve MHP bu tür halkla ilişkiler bürolarını açamazlar. Onların katılımcı demokrasi sözleri slogandan öte değildir. Biz her zaman ve şartta halkımızla iç içe siyaset yapma anlayışındayız. Ortahisar’da 15 mahallede  bu şekilde irtibat büromuz vardır. Sanayii mahallesinde ki lokalimiz 16 ıncı Mevlana dergâhı misali bundan böyle hizmet verecektir.”dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan genel başkan yardımcısı Mehmet Karaman, hiçbir etnik ya da dini ayrımcılığın olmadığı bir anlayışın temsilcileri olduklarını dile getirdi. Karaman;
“Bizler Milli Görüşçüler olarak halkımızı gerçek manada adalet anlayışının hakim olduğu bir düzenle yönetilmesi gerektiğine inanan bir anlayışın sahibiyiz. Bizde etnik yada dini görüşünden dolayı kimse haksızlığa uğramaz. Halkımızın huzur içinde yaşayabilmesi için herkese gerçek ve eşit bir şekilde adaletin ulaşması gereğine inancımız tamdır. Parti politikamız ve programlarımız bu temel anlayış çerçevesinde şekillenmiştir.7 Haziranda yapılacak olan genel seçimlerde “Adalet Mülkün Temelidir” ilkesinin gerçek anlamının Saadet Partisi ile meclise taşıyacağız.” Dedi.