Saadet Partisi Trabzon Ortahisar İlçe Teşkilatının düzenlemiş olduğu Milli Görüş Lideri Merhum Prof.Dr. Necmettin ERBAKAN’ı anma ve anlama programı yoğun bir katılımla il binası konferans salonunda gerçekleştirildi.

 Programa,  Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve ERBAKAN Hocanın yakın çalışma arkadaşlarından Yusuf YİĞİTALP, İl Başkanı Av.Selçuk ÖZDERYA,Ortahisar İlçe Başkanı Cevat USTAALİOĞLU, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri,Sivil Toplum kuruluşlarının ve MİLKO'ların Temsilcileri, Mahalle Başkanları, Hanım Komisyonları, Gençlik Kolları ve Merhum ERBAKAN’ı gönülden sevenler iştirak etti.

 Açılışta okunan Kur’anı Kerim’im ardından İlçe Başkanı Cevat USTAALİOĞLU katılımlarından dolayı teşkilat mensuplarına ve misafirlere teşekkür etti. Daha sonra söz alan İl başkanı Avukat Selçuk ÖZDERYA, Erbakan yolundan gidenler olarak onun davasını, ideallerini yaşatmak ve daha da ileriye taşımak için hep birlikte gayretle çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

 Daha sonra söz alan saadet Partisi Genel Başkan yardımcısı Yusuf YİĞİTALP şunları söyledi.

 “Bu ülke ağır sanayi ile kalkınır, ekonomisi sanayi ile yükselir diyen bir liderimizi kaybettik. Biz çok büyük bir değerimizi kaybettik.

Uzun Hasan'ın Annesi Sultan Fatih'e ne diyordu. Evladım şu Trabzon'u alsan ne olur almasan ne olur. Toprağın biraz daha genişlemiş. Fatih Sultan Mehmet ne cevap veriyordu. Anneciğim benim derdim toprağıma toprak katmak değil burada iğla- Kelimetullah hakim olsun diye ben buraya geldim diyor. Siz o Fatihlerin torunlarısınız.

Biz kimi anlatıyoruz ERBAKAN Hocamızı. Yanında 22 yıl bulunmuş, bir çok çalışmada beraber çalışmış bir kimse olarak Erbakan Hocamızı size anlatıyorum.

Siz Trabzon'lular niçin buradasınız. Şunu söylüyorsunuz. Erbakan Hoca ömrü boyunca bir gaye için mücadele etti. O gayeyi hakim kılmak için buradasanız.Milli Görüş'tesiniz.Saadet Parti'sindesiniz.

        Erbakan Hocamız Profösördü,ilim adamıydı,matematik dehasıydı ama üniversitede kalmadı, Bir mucit olarak Almanya'da kalıp daha çok para kazanabilirdi,bir işadamı olabilirdi,ya da bir Şeyh olabilirdi, olmadı.Peki ne olmak istiyordu.Peki neden zor olan bir işi seçti.Neden siyaseti seçti.Çünkü Yapacağı hizmetleri ancak böyle başarabilirdi.

Mecliste yaptığı bir konuşmasında bunu şöyle dile getiriyordu. Biz kendimiz kalkınacağız, Ağır sanayi kuracağız, yüz bin motor yapacağız.Buna hayalci diyenlere bizim yaptıklarımızı siz hayal bile edemezsiniz diye cevap veriyordu.

        “Önce ahlak ve maneviyat” diyordu merhum Erbakan. Bugün gelinen Türkiye’de bu ilkenin ne kadar önem arz ettiği ortada, toplumun gidişatını izah için TV dizilerine bakmak yeter. Şu anda Türkiye'de izlenen bütün diziler üç şeyi hedefliyor.1-Nikâhsız çocuk sahibi olabilirsin, 2-Alkol kullanmak normal bir şeydir, 3-Kariyer için her yol mubahtır diyor. Peki, buna kim dur diyecek? İşte Erbakan’ın yolundan giden inançlı Trabzonlu kardeşlerim, bu hepimizin görevi olacak. Maddi ve manevi kalkınmayı birlikte başaracağız.” Dedi.

26.02.2015