Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin milletvekili genel seçimlerinde, listelerinden aday olması için davette bulunduğunu belirterek, "Sayın Başbakan Davutoğlu ve Sayın Bahçeli'ye bu nazik davetlerinden, ilgi ve teveccühlerinden dolayı, gerek şahsım ve gerekse bizimle birlikte hareket etmekte olan tüm Milli Görüş camiası adına en samimi duygularla teşekkürlerimizi arz etmeyi bir görev sayıyoruz" ifadesini kullandı.

"Yeniden Milli Görüş Hareketi" adı altında tüm seçim çevrelerinde bağımsız adaylarla seçime girme görüşü doğrultusunda ciddi istişareler ve çalışmalar yapıldığını kaydeden Erbakan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Saadet Partisi Genel Merkez yönetimi, seçimlerde birlikte çalışmamız veya listelerinden aday olmamız gibi herhangi bir teklifte bulunmamıştır. Ayrıca kendilerine ilettiğimiz Saadet Partisi destekli bağımsız aday olmamız şeklindeki teklifimiz de yine Saadet Partisi yönetimi tarafından kabul görmemiştir. Değerlendirilen tüm alternatifler ve teklifler Milli Görüş zihniyetinin Meclis'te etkili bir grup halinde temsil edilmesini kuvvetli bir ihtimal olarak ortaya koymamıştır. Bundan dolayı yaptığımız kapsamlı istişarelerden sonra varılan sonuca göre, yalnızca bizim veya bizimle birlikte olan birkaç kişinin milletvekili olması yerine, Meclis dışında da olsa bu dönemde Türkiye'nin ve İslam aleminin sorunlarını gerçek manada çözüme kavuşturacak çalışmaları yapmanın daha uygun olacağı sonucuna varılmıştır.

Hali hazırda başlatmış olduğumuz ve bugüne kadar önemli mesafe aldığımız çalışmalar, şahsımızın veya birkaç arkadaşımızın milletvekili statüsü kazanması için değil, Milli Görüş projelerinin yeniden çalışılması, güncellenmesi, milletimize, İslam alemine ve tüm insanlığa etkili biçimde tebliğ edilebilmesi içindir. 'Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya' doğrultusunda Milli Görüş istikametinde yapacağımız çalışmalar bu dönemde Meclis dışında devam edecektir."