Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Selim Sait Terzioğlu, krize yol açan Fatih Erbakan'ın Kestel'de verdiği konferansla ilgili açıklamalarda bulundu. Genel Başkan Mustafa Kamalak'ın "Bu tür programlara izin veremeyiz, gerekirse Fatih Bey'i biz çağıralım. Parti dışı programlar teşkilat hiyerarşimizi bozar" demesi üzerine Erbakan'ın Bursa'daki konferansının iptali için görüşmeler yaptıklarını ifade eden Başkan Terzioğlu, "Rahmetli Erbakan Hocamız gittiği ilçe veya ilde, başkana gider 'Biz sizin emrinizdeyiz
başkanım' der ve programa dahil olurdu. Nereye götürürsek oraya giderdi. Genel Başkanımız Mustafa Kamalak da buraya geldiğinde aynı yolu izledi. Şimdi bu minvalde baktığımız zaman bizim parti hiyerarşimize, disiplinimize, kurallarımıza göre, parti teşkilatımızın bu çalışmalarını bir disiplin içinde yürütmemiz lazım. Biz bir ordu disiplini içinde çalışan teşkilatız. Emir kotuma zincirine uyarız. Peygamberimiz okçulara tepeyi terk etmeyin dediği halde terk ettikleri için sıkıntı yaşandı. Bizim inancımız
gereği emre itaat esastır" dedi.

"DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLATACAĞIZ"
Programın genel merkezin bilgisi olmadan yapıldığından yakınan Terzioğlu, "Biz, 1 Şubat'ta Fatih beyi buraya getirmeyi planlıyorduk. Osmangazi gençleri ile daha görkemli bir şekilde yapmayı teklif ettik. 'Birbirimizi kucaklar, kardeş oluruz' dedik. 'Bunu iptal edin' dedik. Yaptığımız toplantı sonucu toplantıya katılanlar hakkında disiplin soruşturması başlatacağımızı söyledik. Ve konferansa katılanlar hakkında parti tüzüğümüz ve kurallar çerçevesinde ne yapılacaksa onu yapacağız" diye konuştu.

"EVLADININ DA HOCANIN YOLUNDAN YÜRÜMESİ GEREKİR"
Fatih Erbakan'ın telefonlarını açmadığını ifade eden Terzioğlu, "Ben Fatih beyle bir kaç kez telefon açtım. Ama beni geri dönmedi. En azından kendisi arayamıyorsa bile bize bir danışmanına aratması gerekirdi. 'Biz geliyoruz' şeklinde bilgi dahi verse, biz bunu tölare ederdik. Kendisini karşılardık. Bize bilgi vermeden bizim dışımızda bir program için buraya geliyor ve bize haber vermiyor. Biz de dışarıdan aldığımız haberlerle genel merkezinde izni olmadığı için teşkilatlarımızın katılmamasını söyledik.
Hadise bundan ibarettir. Bizim kişilerle ilgili bir problemimiz yok. Biz Erbakan soy ismini, onun misyonunu sever, sayarız. Onun yolunda yürüyoruz. Evladının da hocanın yolunda yürümesi gerekir" diye konuştu.

"FACEBOOK'TA İSTENMEYEN ADAM İLAN EDİLDİM"
Bu arada Facebook'ta Fatih Erbakan'ı istemeyen adam şeklinde lanse edilmesinden de dert yanan Terzioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
"Cumartesi günü partililerle ilgili aldığımız karardan sonra benim telefonum ve fotoğrafım sosyal paylaşım sitesinde yayınlanarak hedef gösterildim. Ben o sırada Edremit'e gidiyordum. Yolculuk sırasında bu telefonlara cevap verirken kaza atlatıyordum. Yolda da yapım çalışması vardı. Konuları insanlara doğruları anlatmanız gerekiyor. Hatta Kütahya'dan bir kardeşimiz, ağır bir kelime kullandı. Dolayısıyla kendisini savcılığa vereceğim. Facebook'ta beni bilgim dışında resminin ve fotoğrafımın verilmesini
bir insan hakkı ihlalidir. Hedef gösterilerek Fatih Erbakan düşmanı gibi lanse edildim. Bu manada bir sürü hakaretler aldım. Bir haftadır çektiğim sıkıntıyı bir ben bir de Allah bilir. Bizim Fatih Beyin şahsıyla bir problemimiz yok."