Şahin Adnan Günnar'a ağır sözler sarfettiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi.
"Bilindiği üzere son katıldığım Ak Parti Trabzon İl Yönetim Kurulu  toplantısında il başkanımız  sayın Adnan Günnar  bizi yani yönetim kurulu üyelerini sokaktan alıp yönetime koyduğunu ifade ederek  şahsıma ve gerekse de yönetimdeki diğer dava arkadaşlarıma hakaret etmiştir.    

Bu söz yenilip yutulacak, hazmedilecek bir laf olmayıp, bugüne kadar sayın Adnan Günnar'ın sergilediği kontrol dışı tavırların en ağırı ve bardağı taşıran son damlası olmuştur.Kamuoyununa bildiği gibi kongrelerde tehdit, fitne fesat ve aşağılayıcı sözler kullanmayı alışkanlık haline getiren sayın Adnan Günnar ile artık bu yola devam edemeyeceğimi anladım.

Ve istemeyerekte olsa mensubu olmaktan, hizmet etmekten her zaman gurur duyduğum, birçok kademelerinde görev yaptığım ve siyaset hayatıma devam  edeceğim Türkiye'nin ak ve aydınlık yolu olan Ak Parti'nin, Trabzon İl Yönetimindeki görevimden gördüğüm luzüm üzerine istifa ettim.    
Partime ve sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sadakatim her zaman artarak devam edecektir.Partimizin ağırlığını taşıyamayan ve birlik ve beraberliği sağlayamayan kişilerin yerli yersiz sözleri ile oluşan polemikler Trabzon il başkanlığı makamının  ve yönetiminin prestijini sarsmaktadır. Partimize zarar veren bir anlayışın yönettiği il başkanının yönetimindeki diğer çok değerli ve fedakar yönetici arkadaşlarımın hepsine canı gönülden teşekkür ederim. Birlikte yürümeye devam edeceğimiz bu yolda,  davaya yakışan ve gönül veren insanlar hak ettikleri yeri ve değeri bugün olmasa da yarın mutlaka bulacaktır. Ben koltuk sevdalısı değil davama hizmet sevdalısıyım"