Seçim çalışmasına CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun ve belediye meclis üyesi adayları da katıldı. Mahalle sakinleri ekonomik kriz nedeniyle hayat pahalığından dert yanarken en büyük sorunlarının işsizlik olduğunu söylediler.  Akoluk'ta ana yola yapılan tünellerin mahalle bağlantı yollarını kesmesi nedeniyle mağdur olduklarını söyleyen vatandaşlar bu sorunun bir türlü çözülmediğini belirttiler.  
MAHALLENİN TÜM SORUNLARINI ÇÖZECEĞİM
Akoluk'ta oturan bir başka mahalle sakini ise, "Akoluk'un bir imar planı bile yok, ev yapamıyoruz, siz seçilirseniz ne yapacaksınız?" sorusuna Akyüz, "İmar planı şimdiye kadar yapılması lazımdı. Bu ve benzeri şehrin gelişimine açık alanların planlarını masaya yatıracağız ve sorunların çözümüne yönelik adımları atacağız" diye cevapladı.
Gelen kaynakların onda biri şehrin gerçek sorunlarına harcansaydı, Trabzon’un tüm ihtiyaçları karşılanırdı ifadelerini kullanan Akyüz, “Bizim amacımız vatandaşın günlük hayatını kolaylaştırmak olacaktır. Caddelerimizi, sokaklarımızı, mahallelerimizi elden geçireceğiz. Sokağımızı, mahallemizi cazip hale getireceğiz ki, şehrimiz sevilsin” diye konuştu. 
BEN BU YOLA GENÇLERİMİZ İÇİN ÇIKTIM
Çok yordular insanları,  bir çaresizlik hakim vatandaşımızda diyen Akyüz, “Ben bu yola gençlerimiz için çıktım.  Çocuklarımız ‘geleceğimiz var mı?’ ifadesiyle delercesine bakıyorlar bize. Bu çocuklar Trabzon'da umutlarını, geleceklerini göremedikleri için kaçmak istiyorlar. Umut var, çare var. Bu şehrin kaynaklarını doğru kullanırsak yeniden şehrimiz cazibe merkezi olur. Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen 10 yılda Eskişehir’i dünya kentleri arasına soktu. İktidar partisinin belediyesi olmamasına rağmen başardı bunu. Neden Eskişehir gelişti! Akıl ve bilimle. Şimdi bakıyoruz, gençlerimiz oralara gitmek istiyorlar. Dertlerimiz, sıkıntılarımız aynı. Ortak akılla bu çöküşü durdurup çıkışa geçmeliyiz, gençlerimizi şehrimizde tutmalıyız. ”