Başkan Adayı Salih Akyüz’e CHP il ve ilçe yöneticileri, belediye meclis üyesi aday adayları eşlik etti. 
Sanayi esnafı en çok ekonomik kriz nedeniyle iş yapamamaktan dert yanarken Bağ-Kur primlerine yapılan zamlara ise tepkili. Trabzon’da 10 yılda hiçbir şey yapılmadığını söyleyen bir esnaf; “Bizim bir futbolumuz kalmıştı, onu da mahvettiler artık yeter!” diye isyan etti. 
EKONOMİK SORUNLAR ESNAF ÇALIŞANLARINI YORMUŞ DURUMDA
Esnafımızın, işçimizin ekonomik kriz nedeniyle oldukça güç durumda olduğunu belirten Akyüz, “Sanayi çalışanlarımız bu şehrin üreten, çalışan, alın teriyle kazanan insanlarıdır. Burada en büyük sorun, ülkedeki ekonomik krizin Trabzon’da oldukça sert hissedilmesinden dolayı sanayi esnafımızı fazlasıyla yormuş olmasıdır. Moralleri çok yüksek göremiyoruz. Bu düşüşün bir kalkışı olacaktır mutlaka.
BU KENTİN TARİHİNDE TİCARET HİÇ DÜŞMEMİŞTİR
Bu kentin tarihinde ticaret hiç düşmemiştir, ama yapılan yanlış uygulamalar şehrimizi bu hale getirmiştir. Şehrimize yapılan yatırımların akılcı planlanmaması, kentin kendi geçmişinin, kültürünün ve ticaretinin doğru harmanlanmaması ne yazık ki; şehrimizin ticaretini geriletmiş ve ekonomisini düşürmüştür. Biz vatandaşlarımıza moral aşılıyoruz. Bu şehrin nasıl ayağa kalkacağını vatandaşımıza anlatıp eğilmiş kafalarını kaldırıyoruz. 
HEP BİRLİKTE ÇALIŞARAK BU ŞEHRİ YENİDEN YÜKSELTECEĞİZ
Artık bundan sonra Trabzon’un maceraları kaldıramayacağı, bilim ve akıl yoluyla, kendi varlıklarıyla yükselmesi gerektiğini ve bizim bunu hep birlikte çalışarak başaracağımızı onlara anlatıyoruz. Onların da gözlerindeki pırıltıdan yeniden ayağa kalkış heyecanını hissediyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor. İnşallah hep birlikte bu şehri düşmüş halinden ayağa kaldırıp ekonomisi yüksek, daha yaşanılır mutlu bir kent haline getiririz. Bütün çabamız bu yönde. Çok güzel destekler alıyoruz. Martın sonunda yeni bir başlangıca imza atacaktır Trabzon” dedi.