Sayan programda çok önemli açıklamalarda bulundu. Savcı Sayan, Baykal'a MOSSAD'ın komplo kurduğunu ve Seyit Rıza ile idam edilen arkadaşlarının arasında Kılıçdaroğlu'nun dedesinin de bulunduğunu iddia etti.
Yusuf Ziya Cömert ve Ahmet Kekeç'in yorumlarıyla Turgay Gülerin kendine has sunumyla ekrana gelen En Sıradışı'na Deniz Baykal'a yakınlığıyla bilinen eski CHP'li Savcı Sayan konuk oldu. Sayan programda çarpıcı iddialarda bulundu.  Program sunucusunun ‘Kılıçdaroğlu'nun başında bulunduğu CHP'ye oy ver dersen bir dahaki seçimde oy vereceğim' demesi üzerine eski CHP'li Sayan ‘CHP'ye oy ver' demekten kaçındı.

“KILIÇDAROĞLU KİMLİĞİNİ GİZLİYORSA CESARETSİZDİR”

Ahmet Kekeç programda, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün, ''Seyit Rıza ve arkadaşlarının itibarlarının iadesini'' öngören kanun teklifini Sayan'a sordu. Savcı Sayan da konuşmasına başlarken Kılıçdaroğlu'nun Kürt - Alevi kimliğinin olduğunu ve bunu sakladığını söyledi. Sayan, “Türkiye Cumhuriyeti Başbakan adayı kimliğini gizliyorsa, rengini, sülalesini, dedesini gizliyorsa cesaretsizdir. Cesaretsiz birisinin de Türkiye'nin başbakanı olup cesaretli kararlar alabileceğine inanmayanlardanım.” dedi.

SEYİT RIZA'NIN İDAM EDİLEN ARKADAŞLARINDAN BİRİ KILIÇDAROĞLU'NIN DEDESİ

Savcı Sayan ayrıca, Aygün'ün bu önergede 7 kişinin itibarını geri istediğini fakat Elazığ'da yargılanıp idam edilenlerin 8 kişi olduğunu belirtti. Bir gazetecinin de bu olayı araştırarak idam edilenlerden bir kişinin isminin saklandığını o kişinin de Hüseyin Aygün ile Kılıçdaroğlu'nun dedesi olduğu iddialarını hatırlattı. 

“BAYKAL'IN KOMPLOSUNUN ARDINDA MOSSAD VAR”

Cumhuriyet Halk Partisi'nin üzerinde büyük oyunlar oynandığını söyleyen Sayan, dış güçlerin iktidarı yükselttiğini muhalefeti de aşağılara çekerek Türkiye'de bir Arap baharı hedeflediklerini iddia etti. Sayan bir iddia daha ortaya atarak Deniz Baykal'ın komplosunun ardında MOSSAD'ın olduğunu söyledi. Sayan, “1 Mart tezkeresiyle Amerika'nın hesabını bozan Baykal, mayınlı arazilerin temizleme yasasını Anayasa Mahkemesi'ne götürüp iptal ettiren Baykal. Amerika ve İsrail'in ikisinin birden hesabını bozdu. Eğer o bozulmamış olsaydı bugün bzim Suriye ile aramızdaki o 9 km uzunluk 10 km genişlikteki arazide İsrail ve Amerika olacaktı dolayısıyla tampon bölge olacaktı.” dedi.  Turgay Güler'in “O koltuğa Kılıçdaroğlu'nu MOSSAD mı oturttu?” sorusuna ise “günahını alamam” cevabını verdi.

Programın sonlarına doğru “Eğer sen bana Kılıçdaroğlu'nun liderliğini yaptığı CHP'ye oy ver dersen oy vereceğim” diyen program sunucusu Turgay Güler'e yanıt vermekten çekinen Sayan, ısrarlı soruların üzerine “Önemli olan o oyların hakkını vermek” diyerek üstü kapalı bir cevap verdi.