Çok sayıda sporcu, antrenör ve partilinin desteğiyle il binasına giden Selçuk Çebi’den başvurusunu teslim alan İl Başkanı Haydar Revi, “Hedefimiz şampiyonla birlikte Trabzo’u 6-0 yapmak” dedi. Çebi daha sonra Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Başkan Yardımcısı Mustafa Kahraman’la birlikte medya mensuplarının karşısına geçerek, aday adaylığı süreci ve hedefleri konusunda kamuoyunu bilgilendirdi. Çebi, “Bu zamana kadar birçok aday adayımız resmi başvurularını yaptı. Ben de biraz önce aday adaylığımı biraz önce resmen açıklamış oldum. Aday adaylarımızın hepsi konularında uzman ve değerli kişiler. Benim gibi hepsi de memleketimize, milletimize faydalı olmak adına hizmete talip. Eminim ki hepsi, uzman oldukları konularda bilgi birikimlerini ve kişisel ilişkilerini milletimize, memleketimize çok daha iyi hizmet sunabilmek adına sonuna kadar kullanacaklar ve kesinlikle de başarılı olacaklardır. Bizim partimizi 2002’den beri rakipsiz kılan ve tek başına iktidarda tutan özellik budur.” dedi.

Çebi kendi uzmanlık alanını spor olduğunu kaydederek şöyle devam etti:  “Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonu olarak ülkemi ve hemşerilerimi başarıyla temsil etmiş, onları gururlandırmış bir sporcu kardeşinizim. Şimdi de memleketime ve milletime siyasetçi olarak hizmet etmek istiyorum.  Bunun için yola çıktım.”

Kendisine meclis yolu açıldığında gençlerin sesi olacağını da kaydeden Çebi, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlere verdiği önem malum. Seçme ve seçilme yaşını düşürerek onların hakkını verdi. Zatıâlilerinin gençlere bakış açısı benim de ufkumu açtı. Bir toplumda gençlik bitmişse yatırım yapmanın ne anlamı var? En güzel spor salonlarını, sahalarını yapsanız, kompleksler inşa etseniz, içini dolduracak gençlik olmadıktan sonra yatırım neye yarar. Genç kardeşlerimizin başta dini ahlakını, eğitimini sonra da spor ahlakını gelecek nesillere taşıyabilirsek, “secime değil nesile yatırım yapmış oluruz..” diye konuştu.

Spor dışı konularda da çalışmalarının ve projelerinin olduğunu ifade eden Çebi, sözlerini şöyle tamamladı: “Partimizin 2002’den beri bu memlekete ve millete yaptığı hizmetler ortada. Biz buna rağmen, daha da geliştirilmesi gereken hizmetlere, eksikliği hissedilen alanlara yoğunlaşıp, diğer aday adayı arkadaşlarla aday gösterilelim gösterilmeyelim, seçilelim seçilmeyelim Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun önderliğinde kenetlenerek çözüm üreteceğiz, hizmet edeceğiz. Nasıl diyor Rehberimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan; Durmak yok, yola devam.”