Partisinin il kongresi için Kırşehir’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu akşamki derbi maçı ile ilgili olarak, “İyi olan kazansın” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kongrede yaptığı konuşmanın ardından gazetecilerin, "Derbiyi kimin kazanmasını bekliyorsunuz?" diye sorması üzerine, “İyi olan kazansın” dedi. Kongrenin ardından yerel bir kanalda canlı yayına katılan Kılıçdaroğlu'nun daha sonra Kırşehir’den ayrılacağı öğrenildi.

GÜL:BENİM GÖNLÜMDEKİ KAZANMADI

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin sonucuna ilişkin soruya ise Gül, “Geçmiş için bir şey söylemenin artık faydası yok. Bugünkü maç tabii ki iki büyük takımın, iki taraftarın buluşması oluyor. O bakımdan gayet sakin geçmesini, kim iyi oynarsa onun kazanmasını isteriz. Spor kavga değil, spor centilmenlik ve dayanışmadır. O bakımdan bütün taraftarların ve takımların centilmenlik içerisinde mücadele etmesini istiyorum. Gönlümdeki kazanamadı, dolayısıyla şimdi bakalım hangisi olur” ifadelerini kullandı.

BAĞIŞ: FENERBAHÇE TARAFTARIYIM

Fenerbahçe Galatasaray Süper Finali ile ilgili soru soran gazeteciye Bağış, “Dostluk kazansın. Ben Feerbahçe’nin Kongre üyesiyim. Fenerbahçe taraftarıyım. Ama kim kazanırsa kazansın, bize yakışır, sonuçta bunun bir oyun olduğunu, futbolun hepimizi heyecanlandıran bir oyun olduğunu unutmadan kim şampiyon olursa olsun şimdiden kutluyorum. Bize yakışır bir kutlamayla bu akşamı geçirmeyi ümit ediyorum. Avrupa standartlarında bir şampiyonluk kutlaması gerçekleştirelim. Avrupa Birliği derken, Avrupa’daki holiganları kastetmiyorum, daha bize yakışır, bizim kültürümüzün, geleneklerimizin genetik koduyla karşılıklı sevgi ve saygıyla kutlayalım” şeklinde konuştu.