KONUŞMASINA BESMELE İLE BAŞLADI
Kamalak, konuşmasına besmele ile başlarken şöyle devam etti:
“Türkiye ve İslam dünyası kritik bir dönemden geçiyor. Nereden bir duman yükseliyorsa, orası emin olun bir İslam coğrafyasıdır. Nereden bir feryadı figan yükseliyorsa o feryadı figanlar Ayşelerin, Fatmaların çığlıklarıdır. Çünkü o feryadı figanın yükseldiği yer mutlaka bir İslam ülkesidir.
Bosna’dır, Irak’tır, Filistin’dir, Gazze’dir ama neresi olursa olsun hiç şüphesiz, bir İslam ülkesidir”

MEVCUT İKTİDAR YANLIŞ YOLDA
Konuşmasına ardından iktidarı eleştirerek devam eden Kamalak, “Mevcut iktidar yazık ki yanlış yoldadır. Küresel emperyalizm ile işbirliği halindedir. Batı ne diyorsa, ona “evet” diyor. Belli diyor. Batının koymuş olduğu kuralları benimserken, mecburen, ilahi emirleri bir tarafa bırakmak zorunda kalıyor. Bu bağlamda biz halen mevcut iktidar sahiplerinin zinaya hoşgörü ile bakacağını asla düşünmüyorum. Domuz etini helal durumuna alacaklarını asla zannetmiyorum. Ama yazık ki batı böyle istediği için zinayı, bunlar serbest bırakmıştır. Domuzu kasaplık hayvan grubuna dahil edip teşvik kredisi vermeyi bunlar mümkün hale getirdi. Faiz bir dünya gerçeğidir sözünü mevcut iktidar sahipleri söylemiştir.” Dedi.

2 MİLYON MÜSLÜMAN KATLEDİLDİ
Irak’ın Amerika Birleşik Devletleri tarafından işgal edilmesine de değinen Kamalak,
“En az bunlar kadar önemli durum da bu kardeşlerimiz Siyonistlerin küresel emperyalistlerin yanında yer almışlardır. Almaya da devam ediyorlar. Misalen Irak’ta 1,5 2 milyon civarında Müslüman kardeşimiz katledildi. 100 binlerce tertemiz Müslüman kızı ırzına tecavüz edildi. Peki AK Parti iktidarı kimin yanında yer aldı

IRAK YENİ BİR HAÇLI SEFERİ
Amerika Irak’a çıkarmayı yaptığında “bu yeni bir Haclı Seferi” diyordu. Evet doğru söylüyordu. İngiliz Başbakanı oraya asker gönderirken çok düşündüm, inancımla Aklım arasında bir denge kurmaya çalıştım. İnancım ağır bastı diyordu. Hıristiyanlık o yüzden asker gönderdi. Peki Türkiye nerde yer aldı. Ezilen şehit edilen, veya ırzına geçilen namusları kirletilen Iraklıların yanında mı yoksa işgalcilerin, Hıristiyanların haçlıların yanında mı yer aldı. Hiç şüphesiz ki işgalcilerin, Siyonistlerin emperyalistlerin yanında yer aldı. Yakın zamanda Libya işgal edilirken Fransız uçakları Libya’yı bombalarken Fransa Cumhurbaşkanı ve içişleri bakanı batının dikkatini çekmek için diyordu ki “Biz burada haçlılara öncülük ediyor onlara kılavuzluk yapıyoruz!” diyordu. Öyle de oldu. Sonucunda Libya işgal edildi.

KADDAFİ’NİN MEKANI CENNET OLSUN
Kıbrıs barış harekatında batılı bize ambargo uygularken, tüm imkanlarımızla Türkiye’nin yanındayız diyen Kaddafi linç edildi. Mekanı cennet olsun. Peki AK Parti iktidarı nerede yer aldı. Haçlıların, zalimlerin yanında yer aldı.
Bu misaller bile yeter ve artar bile. Bu kardeşlerimiz ynü farklıdır. Haçlı birliğinde yanadır. Biz ise doğuya yönelmiş durumdayız. İslam alemi diyoruz, ikinci olarak amaçlarımız farklı. Onlar Haçlı birliğini kurmak istiyor. Biz ise hayır İslam birliği.. Bu amaçla D-8’i kurduk. Ne olur, siz değerli kardeşlerim Trabzonlu yiğit kardeşlerim, “Sen haçlı birliğinden yana mısın yoksa İslam birliğinden yana mısın?”
Yarın hangi grup içerisinde yer alıyorsak, o grup ile birlikte mahşer meydanına huzuru ilahiye varacağız. Hak ile batıl gayet açıktır. Dünya Siyonizmi yazık ki gafil yürekleri mevki makam peşinde koşanlar şu veya bu şekilde kendi yanına çekmenin azmi gayreti içerisinde.” Dedi.

TRABZON AMERİKAYI TEHDİT Mİ EDİYOR
Kamalak, Trabzon'da ki geçmiş yıllarda kurulan ancak daha sonra kaldırılan Boztepe'de ki Amerikan üssünü de hatırlatarak, "Trabzon’umuzun en güzel tepesi Fransa’nın küresel emperyalizmin Amerika’nın emrindeydi. Trabzonlu buradan Amerika’yı tehdit mi ediyor. Afganistanlı, Amerikayı tehdit mi ediyor?. Böyle bir ihtimal var mı yok. Peki Küresel emperyalizmin burada ne işi var. Çünkü ‘Ben güçlüyüm, buraları kontrol altında tutmam lazım. Buraları kontrol altında tutmakta benim menfaatim var. Çünkü dünyanın en zengin madenleri buralardadır.’ Dünya petrol rezervlerin çoğu İslam coğrafyasındadır”

İSLAM ÜLKELERİ BARIŞ GÜCÜ OLUŞTURALIM
İslam ülkelerinin de bir barış gücü oluşturması gerektiğini ileri süren Kamalak, " Gelin kardeşlerim bir olalım. Bu 60’ın üzerinde İslam ülkesi var. Bir zincirin halkası gibi bir olsalar, dünyanın çehresi değişir. Bir barış zinciri oluruz o zaman. Yazık ki bu İslam ülkeleri şuan parça parçadır. Her biri de hayret edilecek bir durum orduları var. Asker besliyorlar. Hayret edilecek bir durum. Bu ordular ne işe yarar Allah aşkına. İslam ülkelerinde ki bu ordular ne işe yarar. Bir birini tehdit etmekten başka ne işe yarar. Amerika’dan gelecek bir tehdidi, Rusya’dan gelecek bir saldırıyı, İngiltere, Fransa, Almanya’dan gelecek bir saldırıyı durdurabilecekler mi? Peki niçin besleniyor bu ordular. Birbirlerine karşı.
Biz diyoruz ki kardeşlerim gelin bir olalım. İmkanlarımızı güçlerimizi bir birimize karşı değil, bir irimizin lehine kullanalım. Bir barış zinciri oluşturalım. Ve imkanlarımızı bir barış gücü oluşturalım" dedi. 

Kaynak: 61saat.com