Kamalak, SP’nin kuruluşunun 11. yılı dolayısıyla parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

”SP ülke için sigorta, insanlık için pusuladır” diye konuşan Kamalak, cuma günün müslümanlar için bayram günü olduğunu belirterek, ramazanın ilk günü olan bugünün Kıbrıs Barış Harekatı ve SP’nin kuruluşunun yıl dönümü olduğunu da hatırlattı.

Türkiye’nin Kıbrıs sorunu yoktur. Batılıların, Türkiye’yi Akdeniz’den çıkarmak isteyenlerin sorunu vardır” diyen Kamalak, Kıbrıs Barış Harekatı sırasında Başbakan olan merhum Bülent Ecevit ile Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan’a teşekkürlerini sundu ve rahmet dileğinde bulundu.

-”Bizim siyasetimizin amacı öldürmek değil, yaşatmaktır”- SP’nin Suriye ile ilgili öngörülerinin teker teker doğrulandığını söyleyen Kamalak, Türkiye’nin de adım adım savaşa sürüklendiğini iddia etti.

Kamalak, Tunus ve Fas’a yaptığı ziyaretlere de değinerek, ”Müslüman ülkelerin ordusu var. Ancak gerçek bir tehdide, batıdan gelen bir tehdide karşı koyabilecek güçte değil. Kardeş ülkeler ordularını birbirlerine karşı besliyor” dedi.

Kamalak, birbirlerine karşı ordu besleyen ülkelerin askerlerinin ellerindeki silahların ise gerçek düşmanları tarafından üretilerek onlara satıldığını söyledi. Kamalak, ”Çare İslam Ülkeleri Birliği ve İslam Barış Gücü’nün kurulmasındadır. Bizim siyasetimizin amacı insanları öldürmek değil, yaşatmaktır” dedi.