Aziz’i Kurtarmak İçin Uydurdular
UEFA’NIN koyduğu yasak dışında Thatcher’in ayrı bir yasak koymadığını ve UEFA’ya ayrı bir çağrı yapmadığını,  böyle birşeyin yaşanmadığını kaydeden Batum, İngiltere’nin 5 yıl sonra döner dönmez şampiyon olmadığını söyledi. Batum, “İngiltere şampiyon olmak için 10 sene bekledi. Danışmanları böyle bir senaryo yazmış, Aziz’i nasıl kurtarırız demişler, bizimki de uydurup söylemiş. Bu nasıl anlayıştır” dedi.

‘Buna Adam, Başbakan Diyorlar’
HÜRRİYET Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni’nin bile uçakta bu sözleri dinlediğini ve hiçbirşey demediğini kaydeden Batum, “O uçakta bulunan Amiral Gemisi’nin yönetmeni de dahil bir gazetenin yayın yönetmeni çıkıp da, ‘Sayın Başbakan böyle birşey olmadı’ demedi. Başbakan uydurdu, onlar yazdı. Bunları Kılıçdaroğlu söyleseydi Türkiye’ye sokmazlardı. Buna ise adam, başbakan diyorlar!” biçiminde konuştu.

Türkiye Gençlik Birliği’nin(TGB) Trabzon’da Park Restorant’ta organize ettiği ‘Tarihten günümüze Sözde Ermeni Sorunu’ konulu panelde konuşan CHP Parti Meclisi Üyesi Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Süheyl Batum; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ağır suçlamalarda bulundu.  Başbakan Erdoğan’ın uçakta Thatcher modeliyle ilgili yaptığı açıklamaların tamamının uydurma olduğunu ifade eden Batum, “Başbakan çıktı uçakta karşısında gazetelerin genel yayın yönetmenleri uydurma bir şeyler söyledi. Başbakan ‘Thatcher zamanında bütün takımlar 5 sene yasaklandı. İngilizler 5 sene Avrupa gitmedi yasak koydu ondan sonra gittikleri sene şampiyon oldu’ dedi. Bir genel yayın yönetmeni ‘bu nasıl uyduruyor’ demedi. ‘Sayın başbakanım böyle bir şey dünyada olmadı’ diyebildi mi? Elinize vicdanına koyun. Böyle bir şey dünyada oldu mu? Olmadı. Thatcher böyle bir şey demedi olmadı UEFA yasak koydu. 10 sene şampiyon olmak için beklediler. Şimdi danışmanları adamın birine yazmışlar böylece Aziz’i de kurtarırız demişler. Bizimki de oradan uydurmuş bir şeyler söylemiş. O uçakta bulunan bir tane gazete genel yayın yönetmeni çıkıp da ‘Sayın Başbakanım böyle bir şey olmadı’ demedi. Danışmanlarının söylediklerinden Başbakan bir şeyler uydurmuş.  Bunları Kılıçdaroğlu söylese Türkiye’ye sokmazlardı. Buna ise adam, başbakan diyorlar” dedi. 
Sözde Ermeni meselesinin tarihi boyutunun, emperyalist güçlerce bu konunun Türkiye'ye karşı nasıl politize edildiğinin ve sözde Ermeni soykırımı yalanıyla nasıl mücadele edileceğinin tartışıldığı panele CHP PM Üyesi Prof. Dr. Süheyl Batum, Talat Paşa Komitesi Sözcüsü Doç. Dr. Cüneyt Akalın, KTÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Rahmi Çiçek konuşmacı olarak katıldı.