61SAAT HABER SERVİSİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon’da Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya geldi. Ramada Otel’de gerçekleşen STK Buluşmasına, Trabzon’da bin kişiden fala kişi katıldı. Bakan Soylu, salona girdiğinde herkesle tek tek tokalaştı. Programa Bakan Soylu’nun yanı sıra, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ile çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

TARIM: AK PARTİ TRABZON İL TEŞKİLATINA TEŞEKÜR EDERİZ Toplantıda ilk olarak AK Parti İl Başkanı Haydar Revi konuştu. Revi, “Seçim önemli ama önce sandığa gidilmesi gerekiyor. Burada bulunan kıymetli bakan ve yöneticilerimize öncelikle sandığa gitmeleri konusunda desteklerini istiyorum. Huzur içinde bir seçim olacağını kıymetli İçişleri Bakanımız her zaman ifade ediyor. Bundan önce Trabzon’da yapılan seçimler huzur ortamında geçti. Bugüne kadar da Trabzon’da yaşayan vatandaşlarımız bize destek verdiler. İnşallah bu seçimde de desteği bulur devam ederiz…” dedi. MHP İl Başkan Bekir Sıtkı Tarım ise, “Yerel seçimlerde AK Parti Trabzon teşkilatlarına buradan teşekkür ediyoruz. Cumhur ittifakının belediye adayları, gerek Ahmet bey olsun, gerek Murat bey olsun ülkücülerin gönül rahatlığı ile oy verebileceği kişilerdir” dedi.

ZORLUOĞLU: YÖNETİM ANLAYIŞI… Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu ise, “Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığında en önemli proje nedir diye soranlara yeni yönetim anlayışı diyerek cevap veriyorum. Nedir bu yönetim anlayışı diye sorarsanız kısaca arz etmeye çalışayım. Birinci ilkemiz kapsayıcılık.. Hiç kimseyi ötekileştirmeden Trabzon’u bütün renkleriyle kucaklamak istiyoruz. 807 bin Trabzon’un tamamına hizmet verecek yönetim anlayışına sahip olacağız. İstişare ortak akıl ilkesi.. Bu da büyükşehir Belediyesinde hizmet verirken sıklıkla başvuracağımız yönetim ilkemiz olacak.

YIKILAN OPERA BİNASI YENİDEN HAYATA GEÇEBİLİR..

Belediyemizde ehliyetli, liyakatli ekip oluşacağız. Çok sağlam ekip oluşturmak istiyoruz. Burada çalışıyoruz Anket yaptık, sorduk… Sorun nedir herkese sorduğumuzda 1. Sırada ulaşım ve trafik. Çözüm projelerinin birinci sırasında ulaşım ve trafik var. İnşallah her ay Trabzonlu bir değerimizi davet edeceğiz halkımızla bir araya gelip onunla konuşma sohbet etme imkanı bulacak. Kültür merkezi.. İçerisinde 1958’e kadar olan Opera’yı da barındıran Kültür Merkezi inşa etmek istiyoruz. İçerisinde tiyatro salonuyla, opera salonuyla konferans salonuyla kültür merkezini Trabzon’a kazandırmayı arzu ediyoruz. Bizden önce başlayan Gülcemal adı verilen o alanın bütünüyle tamamlanarak şehrimize ve turizme hizmet etmesi..” dedi.

Bakan Soylu’nun konuşmasından satır başları şu şekilde oldu:

- Biz başka bir milletiz. Bu millet tam 2 bin 200 yıllık devlet geleneği sahip.Bu millet bin yıldır, bu coğrafyada bağımsızlığına, hürriyetine, özgürlüğüne, namusuna, rahatına, huzuruna, saldırılmasına rağmen hiçbir daim pes etmemiş.

- Biz başka milletlere benzemeyiz. Dönem dönem, yurt dışında bazen güvenlik iş birliği anlaşmaları, bazen güncel güvenlik meselelerini konuşmak için muhataplarımızla beraber olmak adına başka ülkelere gidiyoruz. Gelişmiş ülkelere gittiğimizde bilmenizi isterim ki durum çok değişti. Gelişmekte olan az gelişmiş ülkelere gittiğimizde orada kendine ait Türkiye’ye ait bam başka bir bakış var. Bu hafta Salı ve Çarşamba günü 57 ülkenin temsilcisini İstanbul’da misafir ettik.

- Bölgemizde göç meselesini konuştuk. Türkiye’ye ne kadar saygın davrandıklarını, yaptıklarını konuşurken ne kadar müteşekkir olduklarını, bazen sorumluluklarını yerine getiremediklerinden dolayı mahçubuyit duyduklarını hissettim.

- Yıllardır üzerimize geliyorlar. Ermeni tasarısı ile üzerimize geliyorlar. Doğu ve Güneydoğu’da ki meselede PKK’nın tarafını tutarak üzerimize geliyorlar. Türkiye’nin demokrasisini eleştirerek üzerimize geliyorlar. Ama bu memleket ilk kez uzunyıllardır batıya boyun eğdirdi. Bunu 3 milyon 600 bin Suriyeli başardı.

- Bir insanlık meselesine nasıl yaklaştığımızı gösterdi. Biz büyük bir iş başarıyoruz. Aslında her daim büyük bir iş başardık. Bize beceremez dediklerini, bizden adam olmaz diye sürekli şu kulaklarımıza ve öz güvenimizi yok etmeye çalışarak alıştırmaya çalıştıkları bu hadiselerin tamamında söylemek isterim ki biz büyük iş başarıyoruz. - Bu kadar saldırılar altında Türkiye’nin büyümesi, savunma sanayiinde bilesiniz ki mucizedir…

- Bizatihi içinde olduğumuz için takip ettiğimiz için, karşılamamız gereken maslahat olduğu için bütün bunları sizlerle çok rahat konuşabiliyorum. - Bizim devletimizi elimizden almaya çalıştılar. Bir kere yapmadılar, defalarca yatılar. 60 darbesinde yaptılar. 80’de bizim çocuklar bu işi başardı diyerek bu ülkenin darbeyle yönetilmesini, vesayet sistemiyle yönetilmesini, kendi karakterinden yoksunlaşmasını isterdiler.

- Dünyanın en büyük operasyonunu gerçekleştiriyoruz. Cerablus, Elbab, Arez’de.. 2 bin km karede askerimiz, polisimiz, doktorumuz, öğretmenimiz, hemşiremizle orada on binlerce insan huzurlu yaşamanın nasıl olacağını, devlet geleneğinin nasıl olacağını anlatmaya çalışıyoruz. Dünyada bu operasyonun benzeri yoktur. Biz batı gibi başka ülkeleri sömürmedik.. Biz batı gibi başkalarının topraklarında burada ne maden var bakmıyoruz…

- Biz büyük medeniyetin evlatlarıyız, bunun gereğini yerine getiriyoruz. Bunu gerçekleştirmemek için her şeyi yaptılar Her türlü iftirayı, her türlü alçaklığı…

- Sizle dertleşmek istedim. Bir insan kendi evinde dertleşir…

- Türkiye eğer önümüzdeki dönemi aşarsa, 31 Mart’tan güçlü bir şekilde çıkrasa, onlarda biliyor ki Türkiye’nin önünü bundan sonra tutmak çok zordur.

- 24 Haziran bitti, ne zaman döviz operasyonları ekonomik saldırılar başladı Türkiye’nin yerel seçimleri başladı.

- Seçimi senden benden iyi hesap edenler var. Amerika seçimi senden benden iyi hesap ediyor. Bu kadar açık söylüyorum. Kurguları, işlevsellikleri, etrafa yaydıkları adamlar, operasyonlar, tamamen Türkiye’yi şu elde ettiği sıçramadan geri döndürmek için…

- Ben Trabzon tarihinin en başarılı seçimlerdin berinin geçeceğini düşünüyorum. Çok güçlü sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Buradan milletvekili adayı çıkarken, “Ne olursunuz bize güç verin, o güçle milletimize hizmet edelim” Sabahleyin gençlere anlattım. Siyasette en önemli şeylerden bir tanesi politik duruşunuz net olması. Politik duruşunuz net değilse hiçbir işe yaramazsanız. Biz kararlı politik duruş ortaya koymalıyız. Eğer hizmetle sıvamazsanız politik duruşunuz yalnız kalır. Güç onun için önemlidir. Hizmet getirmek için. Bugün Trabzon’da şehir hastanesinin ihalesi var. Trabzon şehir hastanesine kavuşacak. Dünyanın en modern cihazları buraya gelecek. 5 yıldızlı otel odalarından daha kıymetli hastalarımızın yatacağı odalar gelecek.

- Gürcistan, Ukrayna etrafımızda ki bütün ülkeler buraya gelecek. - Bir taraftan yıllardır konuşulan Trabzon _ Erzincan demiryolu. Bu bölgeyi cazibe haline getirecek. Proje ihalesi bitti. Projesi yapılıyor.

- Neyle oldu.. Çok net.. Yüzde 66,5 – 67 oyla oldu.

- Ağız diş sağlığı hastanesi bitmiyor deniyordu.. Yangın merdiveninden dolayı. Aylarca… Siyasette ihmal yok oluşu getirir. Vatandaş ihmali affetmez.. Eksikliği affeder, hatayı affeder ihmali affetmez.

- 2. Üniversiteyi kurdu Trabzon.. Onu çok daha kaliteli hale getireceğiz. Seçimlerden sonra el birliği ile girişeceğiz Trabzon üniversitesi herkesin tercih edeceği üniversitelerden bir tanesi olacak. - Bütün bunları ortaya koyan anlayışla hep birlikte gerçekleştireceğiz.

- Ahmet Metin Genç, ben heyecan duyuyorum Akvaryumu yapıyor. Şalpazarı Belediye Başkanı orada ki vadiyi kazandırmaya çalışıyor. Bu el birliği ile olur. Bunu hep beraber sağlamalıyız.

- Murat bey, ben hakikaten çalışmalarını büyük saygınlıkla takip ettiğim iyi bir yöneticidir. Cesurdur, hedefi görür, hedefi beraber kucaklayarak, istişare ederek o hedefe birlikte koşmayı kendine ilke edinen kimliği vardır.