Türkiye, Myanmar'ın Arakan bölgesinde yaşayan Müslümanların uğradığı zulmü dünya gündeminde tutmaya devam ediyor.

Sorun, İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Arakan Konferansı'nda ele alındı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, bölgeyi ziyareti sırasında gördüklerini anlatırken göz yaşlarını tutamadı.

Arakanlı Müslümanlar'ın durumu Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Başbakan'ın eşi Emine Erdoğan'ın geçen Ağustos ayında bölgeyi ziyaret etmesiyle dünya gündemine gelmişti.

İstanbul'da bu sefer "Uluslararası Arakan Konferansı" düzenlendi.

Açılış konuşmasını yapan Emine Erdoğan o gezide şahit olduklarını anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

Emine Erdoğan, "Orada bize anlatılanlar, şahit olduklarımız gerçekten çok acı, çok yürek yaralayıcıydı. Bütün ailesini veya ailesinin bir bölümünü yitirmiş kadınların, erkeklerin, çocukların, gençlerin, yaşlıların yaşadıklarını tarif etmek asla mümkün değil.'' dedi.

Erdoğan, dünyanın Arakan'da yaşanan olaylar karşısında daha fazla hassasiyet göstermesini istedi.

Emine Erdoğan, ''Biz, Arakan'a uzanan her eli, aynı zamanda insanlığa, insanlığın vicdanına uzanmış olarak kabul ediyoruz. Aynı şekilde, Arakan'a arkasını dönen her kişi, kurum ve ülkeyi de, bütün insanlığa arkasını dönmüş olarak görüyoruz'' dedi.

Dünya'nın pek çok yerinde bu tür dramlar yaşandığını hatırlatan Emine Erdoğan, Suriye'yi örnek gösterdi.

Emine Erdoğan, "Türkiye, canını, onurunu, namusunu kurtarmak için Suriye'den gelenlere kollarını açıyor imkanlarını seferber ediyor, buna karşılık Batılı ülkeler ve uluslararası kuruluşlar, maalesef yasak savma kabilinden cılız tepkilerin ötesinde, etkin bir tavır içine girmiyorlar. Bu çifte standardı kabul etmek, anlayışla karşılamak asla mümkün değil."dedi.

Konferası düzenleyen MAZLUMDER Başkanı Ahmet Faruk Ünsal da, Arakan'da Müslümanların izinin silinmeye çalışıldığını söyledi.