Adaylığını açıkladığı dakika itibariyle kendini sahaya atan Temel Altunbaş partililerin yoğun ilgisi karşısında duyduğu memnuniyeti ifade ederek sözlerine başladı ve "Aslında biz hep sahalardaydık, partimiz için, ülkemiz için. Bu kez yine aynı dava için yola çıktık. Birileri sürekli dillendirse de ben genel merkeze rağmen aday olmadım, kimsenin rakibi de değilim. Ben AK Parti'ye hizmet etme sevdasıyla yola koyulmuş, tabanın sesi tavanın bir neferiyim" dedi.

HİZMET ETME ARZUSUNDAYIM
Bu yola girmekteki tek amacının parti tabanındaki bütünlüğü perçinleştirip, Trabzon'a ve Türkiye'ye hizmet etmek olduğunu vurgulayan Altunbaş, "Bizim yolumuz 'Ak' ve 'Aydınlık'.  Bakınız, Trabzon bu "Ak ve Aydınlık" yolda yeni bir Trabzon oldu. Türkiye baştan sona değişti ve güzelleşti, zenginleşti. Kimin sayesinde bu milletin sayesinde. Milletimiz oy verdi, AK Parti iktidara geldi ve Türkiye baştan sona değişti. Bakınız artık eski Trabzon ve yeni Trabzon var. Konuşurken hep AK Parti gelmeden şu yoktu, bu yoktu, Ak Parti geldi, Kanuni Bulvarı geldi, OSB'ler geldi, hastaneler geldi diyorlar. İşte yapılan hizmetleri dahada arttırmak için biz bu yola koyulduk. Teşkilatlarımızın, parti büyüklerimizin ve birçok milletvekilimizin istişaresi ile bu yola koyulduk. Bu bir hizmet yarışıdır. Yarışın galibide her zaman AK Parti'dir" ifadelerini kullandı.


TEŞKİLATSIZ SİYASET OLMAZ

Tabansız siyasetin imkansız olduğunu vurgulayan Altunbaş, "Siyasi oluşumların olmazsa olmazı teşkilatlarımızdır. Teşkilatlarımızın ihmal edilmesi temsil ettikleri mahallenin, köyün, beldenin, ilçenin ihmal edilmesi demektir. Teşkilatın taleplerinin değerlendirilmemesi, onlara güvenen insanların dikkate alınmadığının yani bu partiye oy veren insanların gözardı edildiğinin bir göstergesidir. O nedenle partinin yönetim kademesindeki insanların teşkilatları sürekli diri tutmak adına çalışmalar yapması gerekir. Sadece seçimden seçime değil, haftalık, aylık değerlendirme toplantıları ile onların talepleri alınıp ilgili birimlere iletilmelidir. Bakınız her baryam aynı manzarayı yaşıyoruz. Milletvekillerimizin, bakanlarımız yolu ilçelerden, mahallelerden gelen partililerimiz tarafından haklı olarak kesiliyor. İş isteyen mi, aş isteyen mi. Hepsi Bakanlarımıza milletvekillerimize koşuyor. Onlar canımız ciğerimiz. Tabiki gelecekler, tabiki kucaklaşacağız. Fakat onları yormamak, işlerini yerinde görmektir bizim asıl hedefimiz.
Basının huzurunda hem partimiz hem sayın milletvekili ve bakanlarımız bu tablolar karşısında zor duruma düşüyor. Bu işlerin yerinde koordine edilmesi lazım. X bir ilçedeki 80 yaşındaki bir amcamın sırf oğlunun yeşilkartı ile ilgili bir konu için bayramlaşmaya katıldığını biliyormusunuz. Halbuki sorununu mahallesindeki teşkilat temsilcimiz halledebilir. Ufak fakat önemli görünen bu meselelere bizlerin hakim olması gerekir. Teşkilatlarımızdan, tabandan gelen sese kulak verirsek anında çözümler üretirsek bu tür durumları yaşamayız. Biz sesini duyuramayanların sesi, nefesi olmak için bu yola koyulduk. Bulunduğumuz temaslarda partililerimizin göstermiş olduğu teveccüh beni daha çok çalışmaya azmettiriyor. Yolumuzun sonu aydınlıktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde konuştu. 

ÇOK LİSTELİ SEÇİMLER DEMOKRASİNİN GEREĞİ VE GÖSTERGESİDİR
AK Parti Türkiye'nin en demokratik en şeffaf partisidir. Ak Parti Türkiye'nin en başarılı en çalışkan partisidir.  Ak Parti bu ülkenin yarısından fazlasının güvenine sahip olan kadroların içinde barındığı kendini sürekli yenileyerek dünyayla entegre olan profesyonel bir siyasi oluşumdur. Bu nedenle Ak Parti seçimleri büyük bir şölen havasında geçmektedir. Birden fazla adaylı seçimlerin çoğu Ak Parti'de yaşanmaktadır. Neden? Çünkü diğer partiler başkan yapacak adam bulamazken Ak Parti'de bu sorumluluğu üstelenecek birbirinden deneyimli milyonlarca insan var. Bizde Ak Parti'de sorumluluk almaktan kaçmadık. Taşın altına elimizi değil başamızı koyduk. Birilerinin adayı değil, tabanın, gerçek partililerinin, bu şehirde ve ilçelerde kazanılan zaferlerin gerçek sahiplerinin adayı olarak yola çıktık. Belki daha yeni isimlerde çıkacaktır. Belki seçim 2 değil 4 liste olacaktır. Bu yoğunluk, AK Parti'nin büyüklüğünü demokratik misyonunu gözler önüne seren en önemli olgudur. Yeni adaylar, yeni isimler, partiye şevk ve heyecan katar. Yeni yönetimler partiyi hep bir adım daha ileriye taşır. Yenilikte iyilik vardır. Bizlerde yeni bir kadro ile bu yola çıkıyoruz, yeni isimleri, genç dinamik, partiyi kalkındırıcak, tabanı anlayacak isimleri yanımıza alıyoruz. Böylece tüm partililerimiz ile beraber yürüyoruz. Biz tabanın sesi tavanın neferiyiz. Hedefimiz AK Parti'nin ve dolayısıyla ülkemizin kazanımlarını arttırmaktır.



YOK SAYAMAZSINIZ
Parti yönetimlerinin, Ak Parti'ye oy vermiş fakat şu anda yönetim kadrolarında olmayan insanlarında görüşlerine ve önerilerine yer vermekle yükümlü olduklarını sözlerine ekleyen Altunbaş, "Bu partiyi kuranlar, bu partiye genel seçimlerde, yerel seçimlenrde, referandumlarda destek verenler. İşte bu partinin gerçek sahipleri onlardır. Yönetimler gelip geçicidir. Fakat bu partiyi yönetme şerefine nail olup, gecesini gündüzüne katıp, ailesinden işinden eşinden feragat edenlere de kimsenin sırtını dönme riski yoktur. Bu parti kuruluş felsefesini unutmamalıdır. Kuruluş ruhunu yansıtmalı, geldiği o zor ve meşakkatli günlerde Ak kadrolara destek veren herkesin kıymetini bilmelidir. O cefakar insanlar unutulmamalıdır. Biz bu hedefler doğrultusunda yola koyulduk. Birleştirici, bütünleştirici, tüm kırgınlıkları bir kenara bırakacak yeni bir oluşumla *Göreve varız* dedik. Bu haklı talebimiz dalga dalga yayıldı, partimize gönül veren binlerce kişi bizi bağrına bastı. Onların ısrarlarına kayıtsız kalmamız imkansızdı. Şunu herkes bilmeli ki bu mücadelenin sonucunda sandıktan çıkacak sonuç ne AK Partililiğimizi nede parti terbiyemizi etkileyecektir. Biz Ak Parti ile bu yola koyulduk ve AK Parti ile siyasetimizi noktalayacağız. İşin özü, ne olursa olsun kazanan partimiz olacaktır. AK Parti kazanacak kimse kaybetmeyecektir" ifadelerini kullandı.