Ataşehir-Kadıköy Tapu Müdürlüğü’nde yapılan törende konuşan Bakan Erdoğan Bayraktar, insan hayatının kalitesini yükseltmek ve vatandaşın devlet hizmetlerinden rahat şekilde faydalanması için yoğun bir gayret içinde oldukların belirtti.

Bakan Bayraktar, bugün 6 tapu müdürlüğü, 4  kadastro müdürlüğü olmak üzere 10 birimde yapılan yenileme ve rehabilitasyon çalışmasının açılışını gerçekleştirdiklerini dile getirerek, tapuda önemli gelişmeler yapıldığını, ileri süreçlerde gerçekten modern manada, bilgisayar ortamında insanların çok daha istifade edeceği bir mülkiyet ortamını oluşturacaklarını ifade etti.

Devletin vatandaşın mülkiyet hakkını güvence altına almak zorunda olduğunu kaydeden Bakan Bayraktar, tapu dairelerinin yılda 20 milyon insana hizmet verdiğini söyledi.

Türkiye’nin tamamında 957 tapu müdürlüğünün bulunduğunu, bunların yaklaşık 600’e yakınını bilgisayar ortamına taşıdıklarını belirten Bakan Bayraktar, “Söylemesi bile ayıp ama... Evvelden tapu dairelerine giderdik. Tapu işlemi olurdu. Oradan bize tapu işlemini yapan memur, evrakı verirdi, ‘git müdüre imzalat’. Giderdik, altına zarfı koyardık. Çekmece açık. Çekmeceye zarfı koyardık. Artık bundan kurtarmamız lazım. Bu ayıp bir şey. Tapu müdürlükleri çok büyük manada vatandaş odaklı, hizmet eksenli bir anlayışı yakaladı. Artık bu tip böyle para verme, alma işleri de büyük ölçüde bitti. Yani bahşiş durumuna işi getirdik ama o da büyük ölçüde bitti. Artık tapu dairelerinde böyle para alma verme işini biz bitirdik, bitiriyoruz. Net olarak bunu bitireceğiz” şeklinde konuştu.

Bakan Bayraktar, tapu dairelerinin yüzde 60’ına kamera yerleştirdiklerini belirterek, tapu işlemleri artık kapı arkalarında olmayacağını anlattı.

Orman özelliğini yitirmiş, “2B” arazisi olarak bilinen Hazine arazilerinin satışını öngören kanun tasarısına da değinen Bakan Bayraktar, şunları kaydetti:

“Ormanları çoğaltmak ve arttırmak için bu yasayı çıkartıyoruz. Çünkü bu 2B denildiği zaman, orman vasfını tamamen kaybetmiş arazilerin kullanıcılarına bedelinin biraz altında satılmasıdır. Bedel ödeyecek devlete. Fakir fukaranın da hakkı olan 780 bin kilometre karede 75 milyonun hakkı olan o parayı alacağız. Onunla yeni ormanlar yapacağız. Yasaya koyduk. Çıkacak olan 2B yasasında, 2B’den alınacak paralarla yeni orman üretme, yeni ağaçlandırma yapma, Türkiye’nin afet dönüşümünü sağlama ve şehirlerimizi güzelleştirme noktasında da adımlar atacağız. Bize güvenin.”

Konuşmanın ardından yenilenen müdürlüklerinin toplu açılışı yapan Bakan Bayraktar, binayı gezdi.

Törene AK Parti İstanbul Milletvekili Belma Satır, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Davut Güney ve çok sayıda vatandaş katıldı.