Demirtaş, "Biz tavrımızı faile göre ya da saldırıyı gerçekleştirenlere göre değiştirecek bir parti değiliz. Biz olay ve bu acı nedeniyle tavrımızı ortaya koyduk." dedi. Gaziantep’te meydana gelen 10 kişinin hayatını kaybettiği 70 kişinin yaralandığı saldırıyı Barış ve Demokrasi Partisi yaptığı yazılı bir açıklamayla kınamıştı. Patlamanın terör örgütü PKK’nın yaptığının ortaya çıkmasıyla BDP’nin sürdüreceği tavrın ne olacağı merak ediliyordu.

Diyarbakır’da terör örgütü tarafından kaçırılan 3 askerin ailesiyle birlikte açıklama yapan Demirtaş, saldırılarla ile ilgili açıklanan bilgilerin ne kadar doğru, ne kadar yanlış olduğunu bilmediklerini söyledi.

Demirtaş, saldırının faillerine yardım ettiği gerekçesiyle tutuklanan öğretmenin kendi halinde bir insan olduğunu savunarak, "Gözaltına aldıkları kendi halinde bir öğretmen. İşinde gücünde olan insanlar. Zaten gözaltına alınanlardan 3’ü serbest bırakıldı. Biz Gaziantep’teki katliamla ilgili tavrımızı ortaya koyarken kimin yaptığına bakmazsızın bu tavrı ortaya koyduk. Hükümetin görevi tereddüde yer bırakmadan bunu ortayı çıkarmak. PKK iki kez açıklama yaptı ve olayı kınadı. Olayın kendileriyle ilgisinin olmadığını belirtiyorlar. Bunun aksini ispatlamak, gerçeği ortaya çıkarmak hükümetin görevidir. Bugüne kadar hiçbir kamu yetkilisi net olarak kimler tarafından Gaziantep katliamının gerçekleştirildiğini ifade edemedi. Olayda hala ciddi soru işaretleri var. Dış bağlantısı nedir istihbarat birimlerinin rolü nedir ortaya çıkarılması gerekiyor." dedi.

Demirtaş açıklamasın devamında kaçırılan askerlere devletin sahip çıkmadığını iddia ederek, bir an önce bırakılmalarını temenni ettiğini kaydetti.

"SALDIRIDA HAYATINI KAYBEDEN AZAK'IN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI ZİYARETİ"

BDP Genel Başkanı Demirtaş, BDP Milletvekili Nursel Aydoğan ile BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, Gaziantep’teki terör saldırısında hayatını kaybeden infaz koruma memuru Davut Azak’ın babası Halim Azak’a başsağlığı ziyaretinde bulundu. Demirtaş, burada yaptığı açıklamada, olayın karanlıkta kaldığını ve aydınlatılması gerektiğini iddia etti.

Acılı baba Halim Azak konuşmazken amca Ahmet Azak, Türkiye’de ölen herkesin acısını derinden paylaştıklarını ve olayların bitmesi temennisinde bulunduklarını kaydetti.