Radikal yazarı Ömer Şahin, Başbakan Erdoğan'ın bugüne kadar girdiği seçim yarışlarına ilişkin dikkat çekici bir ayrıntıyı köşesine taşıdı. Erdoğan'ın seçim tarihinde 3 seçim kaybettiğini aktaran Şahin, Erdoğan'ı sandıkta yenen tek adamın 1989 yılında SHP'li Hüseyin Aslan olduğunu yazdı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bir sandık sihirbazı. Seçimlerin "Usta"sı. Son 12 yıla 8 seçim zaferi sığdırdı. Ne ikinciliği tattı ne de koalisyon yaşadı. 3 genel, 3 yerel seçimle beraber 2'de referandum kazandı.

SİYASİ HAYATINDA 3 SEÇİM KAYBETTİ

Son yıllarda girdiği her seçimi kazanıyor ama Başbakan Erdoğan da bir zamanlar sandık yenilgisi tatmıştı. Erdoğan, siyasi hayatında 3 kez seçim kaybetti. Sene 1986; Erbakan'ın siyasi yasaklı olduğu yıllar. Ara seçimlerde Erdoğan İstanbul'un RP adayı oldu ve partisi yüzde 5.5 aldığı için seçimi kaybetti. İstanbul'da yıldızı parlayan Erdoğan bir kez de sola karşı kaybetti. 1989 seçimlerinde Erdoğan Beyoğlu Belediye Başkan adayı oldu. RP'nin oyu yüzde 4'lerde olmasına karşın Tayyip Erdoğan fırtınası esiyordu. Sandıklar açıldığında Erdoğan yüzde 21 almış ama seçimi kaybetmişti.

ERDOĞAN'I SANDIKTA YENEN TEK ADAM HÜSEYİN ASLAN

Kazanan isim yıllar sonra "Erdoğan'ı sandıkta yenen tek kişi benim" diyen SHP'li Hüseyin Aslan'dı. O seçim gecesi vukuatlı geçmişti. Tayyip Erdoğan sayım sırasında sandık başkanı Hakim Nazmi Özcan ile tartıştı. Hâkimin "sarhoş" olduğunu söyledi ve hâkime hakaret ettiği gerekçesiyle ceza yedi.

11 GÜN MİLLETVEKİLLİĞİ YAPTI AMA..

Başbakan Erdoğan'ın bir de dramatik bir kaybediş öyküsü bulunuyor. 1991 seçimleri ve tercihli oy sistemi ilk kez kullanılıyor. Recep Tayyip Erdoğan RP'den 6.bölge 1'nci sıra milletvekili adayı. Erdoğan seçimi kazandı, hatta milletvekili mazbatasını aldı. Ancak beklenmeyen bir gelişme yaşandı. Daha sonra FP ve Ak Parti'den de milletvekilliği yapacak olan 2'nci sıra adayı Mustafa Baş'ın itirazı ortaya çıktı. YSK, Baş'ın Erdoğan'dan daha fazla tercihli oy aldığını ilan etti. Erdoğan'ın 11 günlük milletvekilliği sona erdi. Mazbatası iptal edildi. Erdoğan'ın kaybetmekten çok arkadaşının tavrına üzüldüğü söylenir. İtiraz etmesini isteyenleri, "Ben kadere itiraz etmem" sözleriyle geri çevirir ve sonuca katlanır.