İlk kez Erhan Esaspehlivan'a konuştu…

MHP Trabzon Merkez İlçe Başkanlığı kongresi yarın (26 Şubat Pazar) saat 10.00'da Park Restaurant'da gerçekleştirilecek. 418 delegenin oy hakkı bulunan kongrede mevcut başkan Cemal Özçelik aday olmuyor. Yerine 2006 yılından bu yana merkez ilçe başkan vekilliği görevini yürüten Mehmet Yılmaz tek liste ile seçime giriyor.

Kongreye MHP Genel Başkan Yardımcısı Abbas Bozyel, MHP Trabzon Millekvekili ve eski bakan Koray Aydın, MHP Trabzon eski milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu ve Trabzon Milletvekili adaylarından Sabri Sadıklar ve Nurcan Yazıcı'nın katılması bekleniyor.



Levent Bakkaloğlu, Halil Onur Çarık, Mustafa Taşlı, Selçuk Gürhan gibi birçok değerli ismi yönetimine aldığın öğrendiğimiz Mehmet Yılmaz yıllardır başkanvekili olup başkanlık koltuğuna oturmasının hiçbir zaman dezavantaj değil aksine avantaj olduğunu belirterek şunları söyledi, "Birçok ilçe başkanı ile görev yapma şansına sahip oldum. Bu benim için büyük tecrübe. Çalıştığım başkanlarımın doğru kararlarını ve davranışlarını biliyorum, yapılan yanlışlar sonrası oluşan tablolarıda analiz edebiliyorum. Yıllardır teşkilatın içinde abilerimizin artılarını, eksilerini görerek tecrübe edinerek büyüdük. Bu bizim için çok önemli bir şanstır" dedi.


ÖZÇELİK ÇOK SİNİRLİ BİR İNSANI 2 DAKİKADA YUMUŞATIR

Partinin en alt tabanından, en üst tavanına kadar herkes ile sıkı ilişkileri olduğunu ve kimseyle bir kırgınlığı olmadığını belirten Yılmaz, "Yönetiminde olmaktan gurur duyduğum Başkanımız cemal Özçelik ondan önceki başkanlarımız gibi bize hem abilik hem babalık yaptı. Kendinisi değil hep bizleri ön plana çıkarmanın mücadelesini verdi. Bizde çok emeği vardır. Bu yönde onun hakkını teslim etmemiz gerekiyor. Cemal Bey çok yetenekli sinirli bir insanı 2 dakikada yumuşatabilir ama kendisi kızdımmı onu yumuşatmak biraz zor olur. Özçelik MHP'yi Trabzon'da gelebileceği en iyi noktaya getirmiştir. Ondan edindiğimiz tecrübeler ile başarılı işler yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.



6 BELDE 42 MAHALLE'DE ÖRGÜTLÜ

BÜYÜK BİR TEŞKİLATIZ

MHP'nin Trabzon'daki 6 belde ve 42 mahallede teşkilatlanmasını sağlam bir şekilde oluşturmuş büyük bir güç olduğunu kaydeden Yılmaz, "Biz bu davayı karşılıksız seçtik ve bu uğurda hiçbir karşılık beklemeden ilerliyoruz.

Trabzon'da çok iyi bir ekibimiz var. Bizim ekibimizin en iyi tarafı tabanı da, tavanıda çok iyi biliyor, tanıyorlar. Çok güçlü bir genç oluşumumuz Ülkü Ocağımız var. Pırlanta gibi kardeşlerimiz siyaset alanında öyle fikirlerle bize geliyorlar ki, onların beklentilerine cevap vermek adına çok daha fazla çalışmamız gerektiğini düşünüyoruz. Ülkü Ocakları'na çok değer veriyoruz. Şimdiki Başkanımız Vursay Altaş, önceki başkanımız Tolgay Sivrikaya çok tecrübeli, çok başarılı işler çıkardılar ve çıkarmayada devam ediyorlar. Onlarla ne kadar iftihar etsek azdır. Genç kardeşlerimiz ile birlikte Trabzon'da yapılan her iyi şeyi desteklemeye devam edeceğiz. Trabzon'a zarar verecek her olgunun da karşısında olacağız" ifadelerini kullandı.




GÖZ BOYAMASINLAR
Hükümetin Trabzon halkının mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmesi adına attığı her adımı desteklediklerini ifade eden Mehmet Yılmaz, "Biz iyi yapılan herşeyi taktir eden, kötü yapılan şeyler karşısında da sessiz kalmayan partilileriz. İktidarın Trabzon'un iyiliği adına attığı her adımın arkasında oluruz. Fakat sadece göz boyamak adına, bir kerametmiş gibi yatırımların gösterilmesine karşıyız. 6 yıldır bir Akyazı projesi karşımızda. Kaç seçim geçirdiler bu projeyle. Kaç siyasi manevra yapıp oy aldılar bu insanlardan. Bunun gibi daha çok konuşulacak şey var. Mazbatamızı alıp, bundan önce olduğu gibi bundan sonrada bir Trabzon sevdalısı olarak şehrimizin daha fazla yatırım alması, daha huzurlu ve eğitimli bireyler yetiştirebilmesi için gece gündüz çalışacağız" şeklinde konuştu.

KAÇ DÖNEM BAŞKANLIK YAPACAK?
Merkez İlçe Başkanı olarak ne kadar görevde kalacaksınız, kaç dönem bu görevi yapmayı hedefliyorsunuz? sorusuna ise Yılmaz şu cevabı verdi, "Ben bugüne kadar aklımdan birkez olsun Ben bu partinin merkez ilçe başkanı olacağım düşüncesini geçirmeden bu ana geldim. Şimdi görev sırası bize geldi, bizi uygun görenlere teşekkür ediyorum. Benim görevde kalma süremi teşkilatlarımız belirleyecektir. zemen ve şartlar neyi gerektirirse, ne kadar süre görevde kalmamız partimizin hayrına ise o kadar yaparız. Teşkilatımız ister 3 sene yaparız. Teşkilatımız ister 1 sene sonra bırakırız. Kararı onlar verir" dedi.




MEHMET YILMAZ KİMDİR?
1968 yılında Trabzon'un Erdoğdu mahallesi'nde dünyaya gelen Yılmaz İlkokulu İsmetpaşa İlköğretim Okulu'nda, ortaöğrenimini Fatih Ortaokulu'nda, Liseyi de Endüstri Meslek Lisesi Motor bölümünde okudu. Trabzon'da bir kamu kurumunda görevini devam ettiren Mehmet Yılmaz siyasete ilk 1987 yılında Milliyetçi Çalışma Partisi'nde başladı. 1990 yılında Trabzon'un Erdoğdu Mahalle Temsilciliği ile ilk kez MHP'de aktif olarak görev aldı. 6 yıl sonra 1996-1998 yılları arasında MHP Trabzon Merkez İlçe Yedek Yöneticiliği yaptı. 1998-2000 yılları arasında merkez ilçede teşkilatlardan sorumlu başkan yardımcılığı yaptı. 2002-2006 yılları arasında merkez ilçe teşkilatlardan sorumlu başkan olarak görev yaptı. 2006-2012 yılları arasında da merkez ilçe ibaşkanvekilliği görevini yürüttü. 9. MHP Büyük Kurultayı'nda üst kurul delegesi olan Yılmaz sürpriz bir liste çıkmaması halinde bugün yapılacak olan MHP Trabzon merkez İlçe Başkanlığı Olağan Genel kurulu'nda Merkez İlçe başkanı seçilecek. İtiraz olmaması halinde de 1 haftalık süreç sonrası mazbatasını alarak Merkez İlçe'nin başına geçecek. Mehmet Yılmaz evli ve 4 çocuk babası.