MHP Trabzon Ortahibar İlçe Başkanı Memet Yılmaz yaşan son olaylarla ilgili AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel ALtunbaş'ın açıklamalarına karşılık sert eleştirilerde bulundu.

İŞTE MHP'DEN YAPILAN O AÇIKLAMA

    AKP Ortahisar ilçe başkanı Sayın Temel Altunbaş basına verdiği demeçte  Milliyetçi Hareket Partisi hakkında akla ziyan açıklamalarda bulunmuştur.  

 Anlaşılan  Türkiye’nin sekiz büyük partisinin  bir araya gelerek devletin çıkarlarını her türlü parti çıkarının önünde görerek böyle bir birlikteliğe imza atmaları AKP’yi ve Sayın başkanı oldukça rahatsız etmiştir? Sayın başkan’ın   partimizin de içinde bulunduğu tarihi birlikteliği sorgulayacak yerde gizli kapılar ardında , vatan ve millet düşmanları ile yapılan kirli pazarlıklara açıklama getirmesini bekleriz.Mesela Şu Oslo görüşmelerini, İmralı ile birlikteliklerini açıklasa daha iyi olur. 

MHP’yi CHP’ nin kuyruğuna takılmakla suçlayanlar önce aynaya baksınlar…Ayna’da Pis bıyıklı katil Abdullah Öcalan’la yan yana çekilmiş resimlerini göreceklerdir. Aynada  Türk devletinin tasviyesi için yapılan pazarlıkları göreceklerdir. Allah’a şükürler olsun ki rüyalarımızda bile PKK ile masaya oturmadık, Cani ile pazarlık yapmadık… MHP olarak 45 yıllık geçmişimizde hesabını veremeyeceğimiz tek bir lekemiz  yoktur. Tarihi birlikteliği sorgulayanlar lütfen AKP- HDP(PKK) birlikteliğine baksınlar… 

Sayın Başkan MHP’yPersinvanya’nın peşine takılmakla suçlamış… Bu iddiaya kargalar bile gülmektedir. Bu tamamen bir siyasi şizofreni halidir. Bu saçmalamaktan başka bir şey değildir. 

Sayın Başkan “MHP’li kardeşlerime soruyorum; Ne oldu da kol kola girdiler? Diye soruyor..Bir kere bu MHP kardeşlerim istismarının MHP tabanında bir karşılığının olmadığını başkana hatırlatmak isterim. Milliyetçi Hareket Partililer yetişmiş, gün  görmüş, aklı başında vasıflı insanlardır. Kimin kardeş, kimin kalleş olduğunu bilecek kadar deneyimlidirler. Dostu düşmanı iyi tanırlar. 

 İkincisi  bu ülkede sekiz partinin kol kola girip ortak bir Cumhurbaşkanı adayı çıkarması için çok şeyler olmuştur.  Her şeyden önce Türkiye bu gün bölünme tehlikesi ile karşı karşıyadır. Sayın başkan 12 yıllık AKP iktidarının Türkiye’yi düşürdüğü rezil durum  sekiz partimizin bir araya gelmesini ve ortak bir aday çıkarılmasını zaruri kılmıştır.    Bu ülkenin varlığını, birliğini, ay-yıldızlı bayrağın dalgalanmasını, bu devletin yükselmesini ve yücelmesini, bu milletin bölünmez bütünlüğünü isteyen herkes bir araya gelmiştir.Atatürk ilkelerini ve Cumhuriyetin temel değerlerini manevi değerlerimizle birleştirecek, ülkemizin birikmiş sorunlarına yeni çözümler üretecek, ötekileştiren değil birleştiren sadece bir kesimi değil tüm kesimleri temsil eden tarafsız bir cumhurbaşkanı arzulayan partilerimiz Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nun etrafında kol kola girmiştir.Türkiye’ye Cumhuriyeti’ni kuruluş ilkeleri ile yaşamasını isteyenler el ele vermiştir. Cumhuriyetimize, devletimize ve bayrağımıza sahip çıkmak,Türkiye’nin  yönünü değiştirmek, itibarını yeniden sağlamak ve önünü açmak  için partilerimiz tarihi bir fedakarlık yapmışlarıdır.Türklüğü ayaklar altına alanlara, andımızı okullardan kaldıranlara, Türk devletinin ismini tabelalardan silenlere, PKK ile ülkenin geleceğini müzakere edenlere, milletimizin alın terini sömürenlere, çalanlara karşı bir birliktelik oluşturmak için bir araya gelinmiştir.