61SAAT HABER SERVİSİ-Ordu ve Giresun ile Rize Havalimanının yapılması Trabzon’un gündeminde yerini korurken AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu’ndan dikkat çeken bir açıklama geldi. 

Bıyıklıoğlu, ikinci pist yapılacağına Trabzon’a ikinci  bir havalimanı yapılması fikrini ortaya atarak şu şekilde konuştu:
“İkini pist diyorlar. İkinci pistin maliyeti 500 milyon civarında… Ordu Giresun ise 300 milyon civarında. Ordu-Giresun havalimanına yapılmış havalimanın her iki taraftan manası vardır. Trabzon havalimanın geldiğinde dik iner. Ankara’ya gittiğinde süzülerek iner. Burada darbe ile iner. Uygun değil. Neden çünkü sisli havada hava kapalıyken cihazla uçağın inmesi için o mania olmaması lazım. Fakat Kalepark buna engel. Diğer taraf engel. Doğrusu nedir? Şimdi onu düşünelim. Trabzon’da ikinci piste gelecek için ihtiyaç var.
İstanbul’a 3. Havalimanı kararı verdiğinde İstanbul’a uçak inmesi için Marmara’da dolaşıyor. Kafası çalışmayanlara da bu bilgi lütuf olsun.

Yatırım adası Endüstri adası diyoruz. Şuan da Arsin Organize Sanayi Bölgesinin karşı bölgesinde düşünülen bu yapı. Biz deriz ki onun yanında dolgu ile birlikte planlayacak olduğumuz ikini pist yerine ikinci havalimanı. Bugün İstanbul’da yapılan Havalimanın pist uzunluğu 3 bin 750 metre. Türkiye’nin en büyük Havalimanı uzunluğu 4,2 km. Dünyada 12 km’ye kadar yapılmış. Yatırım adası ve endüstri adası diye isimlendirilen bu bölgede bir lojistik merkez, Arsin Organize Sanayi Bölgesi gibi sanayi yanına havalimanı, Demiryolu ve Liman ile entegre bir sistem. Demiryolu Sarptan Orta Asya’ya doğru gidecek bir hat. Önemli olan aklı en iyi kullanıp bunu kara geçirmek.
Batının teknolojik ürünleri ile doğunun hammaddeleri bu geçiz güzergahında olacak. Böyle bir entegrasyon nasıl sonuç verir oturup tartışalım onun kararını verelim.

İKİNCİ ÜNİVERSİTE 80 BİN ÖĞRENCİ OLMADAN YAPILMAYACAK
İkinci Üniversiteyi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın reddettiğini de ifade eden Bıyıklıoğlu,
“Trabzon’a ikinci üniversite. Zannediyorlar ki bu işlerin sahibi yok. Doğrudan Rektörümüzle konuştum. Bu Üniversite dünyada ki üniversite sıralamasında zirveye çıkması lazım. Uluslararası yayın yapamayanlar üniversitenin seviyesini düşürüyor. Diğerlerini toplayalım bir tarafı KTÜ üst seviyelere çıksın. Burada büyük araştırma merkezi kuralım. Ama bunun yolu diğerlerini ayrı bir üniversite. Akçaabat merkez olmak üzere ayrı bir üniversite. Fakat sayın Cumhurbaşkanımız 80 bin öğrenci olmadan olmaz dedi.
Yeni formatlar üretilebilir. Fikir üretiyoruz”

Son günlerin tartışmalı konusu Cumhurbaşkanlığı Köşkü ile ilgili olarak ise Bıyıklıoğlu,
“O eski kafaydı. Çankaya’ya dönüp sırt üstü yatanlar içindi. Terleyen Cumhurbaşkanı için dar gelir. Diyor ki kardeşim, ben bugüne bakmıyorum. Ben bu ülkenin 10 yılına 100 yılına bakıyorum. Bunun için Cumhurbaşkanına bağlı Başkanlıklar olacak. O başkanlıklar oturacak bu ülke 50 yıl sonra neye ihtiyaç olacak. Cumhurbaşkanı demek bu ülkenin herşeyinden sorumlu demek. Atık o eski kafada olan muhalefet değiştirsin bakış açısını. Geleceğini kurtarmak için evlatları çok süründü. Sakarya’nı ayağa kalkma zamanı geldi” dedi.