Geniş kitlelerin partisi olan Ak Partinin Trabzon İl Başkanlığında ciddi yönetim boşlukları olduğunu belirten Kanca,  teşkilatların  ve tabanın sesi olarak yönetime talip olduklarını belirtti.

TOKİ’nin vizyon projelerinden biri olarak gösterdiği Akyazı projesinin mimarı olarak da tanınan Faruk Kanca,  yaşadığı anne acısının ardından, aday olduğu Ak Parti Trabzon İl Başkanlığı seçimleri öncesi, çalışmalarına kaldığı yerden devam etmeye başladı.  Ak Parti’nin geniş kitlelerin partisi olduğunu belirten Kanca, kendisini  İl Başkan adaylığına sürükleyen nedenleri şu şekilde açıkladı:  Kanca “ Öncelikle halkın partisi olan Ak Parti için, Trabzon’da görev yapmış olan bütün arkadaşlarımızdan Allah razı olsun. Ak Parti üst üste üç defa, oylarını artırarak iktidar olmuş  geniş kitlelerin partisidir. Fakat İl Başkanlığı düzeyinde ise Trabzon’da sıkça değişiklikler yaşamıştır. Şu an görev yapmakta olan mevcut il yönetimi, her ne kadar kısmen başarılı olmuş gözükseler de , Ak Parti gibi güçlü bir partinin güçlü misyonunu maalesef kamuoyuna yansıtmayı başaramadığını görmekteyiz. Ben ve arkadaşlarım bu yola,  kuruluşundan itibaren Ak Partimize gönülden hizmet etmiş, geniş bir kitlenin istişaresiyle, hem bu duruma müdahale etmek, hem de çok daha güçlü ve Ak Partimizi daha ileriye taşıyacak yönetim kurulu oluşturmayı hedefleyerek çıktık. Bu konuda haklılığımızı, merkez ilçe süresince gösterilmiş olan büyük gayret  ortaya koymaktadır. Benzer beklentilerin  il yönetimi içinde çok daha fazla olduğuna inanıyorum. Ben ve arkadaşlarım bu inançla yola çıkıp, bugüne kadar teşkilatlarımız ve delegelerimizden görmüş olduğumuz desteklerle haklı olduğumuza inanmaktayım ”  dedi.

13 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Ak Parti Trabzon İl Başkanlığı seçimlerini kazandıkları taktirde, ilk işlerinin teşkilatlar arasındaki sevgi bağlarını güçlendirmek olacağını söyleyen Kanca, sorumluluk verildiği taktirde farklarının fark edilecek  olacaklarını belirtti. Kanca “ Allah nasip eder  Ak Partimizin Trabzon İl Başkanlığı seçimlerini kazandığımız taktirde, farkımız teşkilatlarımız arası sevgi bağını oluşturup, güçlendirerek fark edilecektir. Elimizde sihirli değneğimiz olmadığından tabi ki  bu sevgi bağını durup dururken oluşturamayız. Ben ve arkadaşlarım sevgi bağlarını, teşkilatlarımızın üzüntü ve neşelerini birlikte paylaşıp yanlarında olarak,  haklı oldukları her türlü taleplerini,  canı gönülden  ve samimiyetle takip ederek, kendi alanlarında olabildiğince özgür bırakmak suretiyle oluşturacağız.  Örnek verecek olursam  ben ve arkadaşlarım, şayet  İskenderli’ deki   Mustafa Güney kardeşimizin derdiyle ilgilenmeyecek, herhangi bir  sıkıntısında  yanında olmayacaksak,  o halde İl Başkanlığı görevini yapmamızın  ne anlamı kalır. Şunu çok iddialı olarak söylüyorum ki; bizim İl Başkanlığımızda, Trabzon’da gitmediğimiz köy, ulaşamadığımız köy temsilcisi kalmayacaktır.  Biz teşkilatlarımızı çok seviyoruz. Çünkü;  onlar bu büyük davanın  büyük hizmetkarlarıdır“  dedi.

TOKİ nin vizyon projelerinden biri olarak da  gösterdiği Akyazı projesinin, fikir ve proje mimarı olarak da  tanınan Faruk  Kanca, Ak Parti Trabzon İl Başkanlığı seçimlerini kazandıkları taktirde , Trabzon’un  vizyonuna Akyazı projesini de örnek göstererek, istişareler sonucu  daha fazla proje katkısında bulunacaklarını belirtti. Kanca ” Sn. Başbakanımızın 2023 vizyonu var. Bizde bu bağlamda Trabzonumuzla ilgili , ufkunu ve önünü açacak projelerde, gerek Vekillerimiz, gerekse Sn. Bakanımızla birlikte , her türlü destek ve gayretlerimiz olacaktır. Teknik bir insan olarak nasıl Akyazı gibi önemli bir projeyi üretip kentimize kazandırabildiysek, sivil toplum kuruluşlarımız, üniversitemiz ve meslek odalarımızla istişare ederek, güzel kentimiz Trabzonumuza çok daha yeni ve güçlü projeler kazandırabiliriz. Belediyelerimizle uyum içerisinde olup, onların ürettikleri projelerde de, her türlü maddi ve manevi desteği verebilmek en önemli görevlerimizden biri olacaktır.”  dedi.

Eski bir Trabzonspor yöneticisi olarak kentin en büyük beklentilerinden biri haline gelen şampiyonluk kupasının,  halen  Trabzonspor’a  verilmemesiyle ilgili olarak TFF başkanı Yıldırım Demirören’i  suçlayan Kanca,  kupanın Trabzonspor’a iade edilmesi gerektiğini belirtti. Kanca ” Kupa Trabzon’a gelecektir inşallah. Çünkü Fenerbahçe kulübü Başkanının yapmış olduğu eylemler inkar edilemez. Mızrak çuvala sığmıyor. TFF başkanının şahıslara ceza verilmesi fikri şampiyonluk kupasını bize getirmez, aksine Fenerbahçe’nin ceza alması kupayı Trabzon’a getirecektir. Ceza verme küme düşme şeklinde olmasa da, puan silme şeklinde de olabilir. Bu konuda TFF Başkanı Sn. Yıldırım Demirören’in  söylemiş olduğu sözler kabul edilebilir türden değildir. Bir dönem idarecilik görevini de yürüttüğüm Trabzonspor’un menfaat ve haklarının sonuna kadar takipçisi olacağım. Zaten bu konuda gerek Vekillerimiz, gerekse Bakanımız Sn. Erdoğan Bayraktar’da  ellerinden geleni yapmaktadırlar ” diye konuştu.