Programa AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın eşi Sema Kızılcık, Trabzon Kadın Gelişim ve İletişim Derneği Başkanı Esma Ala Türkmen, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Hülya Kalaycıoğlu, dernek yönetim kurulu üyeleri ve huzurevi sakinleri katıldı. Milletvekili Seymenoğlu, programın kendisinden önce milletvekilliği yapan kadın milletvekillerinin bilinmesi açısından son derece önemli olduğunu kaydederek, “2007 seçimlerinde benim ilk kadın milletvekili olduğum düşünülmekteydi. Bu program ilimize hizmet eden kadın milletvekillerinin hakkında farkındalık sağlaması açısından çok iyi oldu. Program nedeniyle dernek başkanı ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum ”dedi.

Kadınların her alanda olduğu gibi, siyasal alana da katılımının önemine vurgu yapan Bayan Kızılcık ise, “Trabzon Kadın Gelişim ve İletişim Derneği tarafından gerçekleştirilen program Trabzonlu kadınlarımızın siyasal alanda gösterdikleri faaliyetlerin bilinmesi açısından önemli. Kadınlarımızın siyasal alana katılımlarının daha da artması gerekir. Bu konuda sivil toplum kuruluşlarının da etkili faaliyetler göstermesi gerekir” şeklinde konuştu.



İlimize hizmet etmiş kadın milletvekilleri Zekiye Mollaoğlu Dranaz, Salise Abanozoğlu, Seniha Hızal ve Safiye Seymenoğlu hakkında bilgiler veren Dernek Başkanı Esma Ala Türkmen de, “Trabzon’umuza şimdiye kadar 4 kadın milletvekili hizmet verdi. Bundan sonrada verecektir. Kadın milletvekilleri sayılarının artması en büyük arzumuz. Ayrıca bu program ilimize hizmet veren kadın milletvekilleri hakkında farkındalık yaratılmasına katkı sağlaması amacıyla düzenlenmiştir” biçiminde konuştu.



Dernek Başkanı Esma Ala Türkmen, tarafından davet edilen huzurevi sakinleri de programda gönüllerince eğlendiler. Milletvekili Seymenoğlu ve Bayan Kızılcık, huzurevi sakinleri ile yakından ilgilendi.