Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şubesi üyeleri, 30 Haziran Dünya Emekliler Günü münasebetiyle bugün sabah kahvaltısında bir araya gelerek kaynaştı. Büyük bir kaynaşma örneği sergileyen emekliler, dernek Başkanı Burhan Bayraktar’ın eski başkanlanlarıda toplantıya çağırmasıyla güçlerini kat kat arttırmış oldular.

Kahvaltının sonunda Türkiye Emekliler derneği Trabzon Şubesi adına açıklama yapan Başkan Burhan Bayraktar Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emekli olduğu 30 Haziran 1927 tarihinin 85 yıldır aynı heyecanla hatırlanıldığını kaydeden Bayraktar konuşmasını şöyle sürdürdü.

“85 yıl önce ‘Emeklisine ve yaşlısına saygı duymayan toplumun çabaları beyhudedir” diyen bu veciz söz karşısında Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda saygı, sevgi ve özlemle eğiliyoruz. İlke ve inklaplarının son nefesimize kadar takipçisi olacağız. Güzel ülkemize karşı hiç kimsenin saldırgan tutumuna izin vermeyeceğiz” dedi.

Sureyi’nin Türkiye’ye karşı tutumu ve uçağımızı düşürmesi meselesiyle ilgilide 61saat.com’a açıklamalarda bulunan Bayraktar, “Son günlerde hain terör askerlerimizi şehit etmekte, komşularımız görünümündeki sözde devletler uçağımızı düşürmektedir. Bu gelişmeler bizi çok üzmektedir. Bizlerin isteği yurtta ve cihanda sulh içinde yaşamaktır. Ancak insanlarımıza zarar verecek unsurları sınırlarımızdan uzak tutmak yaşlanmamıza rağmen görevimizdir. Unutulmasın ki, savaşları kapitalistler planlar, silah tüccarları organize eder, aptallar başlatır ve sonunda hep masumlar ölür. Bu tuzaklara düşmeden bir tek evladımız zarar görmeden bu vatanda yaşamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.




Trabzon’da 130 bin emeklinin yaşamakta olduğunu belirterek sözlerine devam eden Bayrakatr, “Biz Trabzon’un 3’ta biriyiz. Mevcut sayı içersindeki yani Trabzon’daki emeklilerimizin 90 bini açlık sınırında yaşamasına ve intibak yasasının bu olumsuzluğu düzeltmemesine rağmen bu güzel ülkede yaşamamızı devam ettireceğiz. Bakınız bizim derneğimizi tüm Trabzon milletvekilleri ziyaret etmiştir. Hepsini karşılamış, dinlemiş, anlamışız, desteklemişizdir. Fakat onlar ne yaptılar. Bizim kaderimiz olan intibak yasasında meclise gitmediler. Evet emeklilerin hakkını savunmaktan geri durdular. Fakat kendi emekli maaşlarını 8 bin TL yapan yasayı çıkarmak için meclise koştular. Evet o milletvekilleri bizim milletvekillerimiz. Hepsine Trabzon’a geldiklerinde göstereceğiz meclis tutanaklarını. Bakın arkamda Trabzon milletvekillerinin fotoğrafları var basında yer alan. Siz isterseniz gerek görürsek hepsini indireceğiz.” şeklinde konuştu.