Günnar mesajında şunları söyledi: “ Türkiye sağlık hizmetlerinde sessiz bir devrim yaşadı. Halkımızın sağlık hizmetlerine erişim konusundaki memnuniyeti yüzde 76 seviyesine ulaştı. Bu başarı hikayesinin mimarları ve kahramanları, başta hekimlerimiz olmak üzere bütün sağlık çalışanlarıdır.

Dünyanın en zor ama en onurlu işlerinden birini yapan sağlık çalışanlarımız, yüreklerinde barındırdığı insan sevgisi, insan hayatına verdiği değer ve yüksek seciyeli karakteri gereği, büyük bir azim ve fedakarlık örneği sergileyerek, halkımızın gönül tahtına oturdu. Ancak sağlık çalışanları, insanımıza büyük bir sabırla, hoşgörüyle, özveriyle hizmet edebilir; onların sorunlarını, dertlerini paylaşabilir. Hastaların en mahrem sırlarını emanet ettikleri, sonuna kadar güvendikleri, ailelerinin bir ferdi gibi gördükleri insanlar olabilir.

Böylesine zor bir görevi büyük bir aşkla ve şevkle yerine getiren çalışanlarımız sağlık sistemimizin bu günlere gelmesinde en büyük katkıyı yapmıştır. Hekimlerimiz ve bütün sağlık çalışanlarımızın bu meşakkatli görevi yerine getirirken karşılaştıkları sorunları en aza indirebilmek için göreve geldiği günden beri AK Parti hükümeti büyük gayret gösterdi. Sağlık çalışanlarımızın çalışma şartlarından ekonomik sıkıntılarına kadar birçok alanda iyileştirmeler yapıldı, yapmaya da devam ediyor. Tüm bu yapılanları yeterli görmüyoruz, ülkemizin imkanları dahilinde iyileştirmelere devam edecek. Bu duygu ve düşüncelerle, başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı tebrik ediyor, sağlıkta bugünlere gelmemizdeki katkıları için ülkem adına meslektaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.