Trabzon’un etkin sivil toplum kuruluşlarından MÜSİAD’ı ziyaret ederek yeni göreve gelen yönetim kurulu üyelerini tebrik edip başkan Aydın Birincioğlu’na hayırlı olsun dileklerinde bulunan Bilgin, bilim ve teknoloji alanında Türkiye’de ilerleyen dönemde önemli yatırımlar gerçekleşeceğini, MÜSİAD üyelerinin de bu yatırımlarda etkin ve belirleyici rol oynaması gerektiğini ifade etti.

AK Parti iktidarı sayesinde bilişim ve teknoloji alanına önemli atılımlar yapıldığı ve bu alandaki projeleri büyük destek ve teşvikler verildiğini kaydeden Bilgin Trabzon’un da bu pastadan gereken payı alabilmesi için iş dünyası ile siyasilerin ortak akılla hareket etmeleri gerektiğini belirtti.  

 TRABZON ZORU BAŞARABİLİR

Trabzon’un coğrafi şartlar ve arazi yokluğu nedeniyle büyük sanayi kuruluşlarının barınmasının zor bir şehir olduğunu ifade eden Bilgin ‘Gelecek bilim ve teknolojide. İnsanların işini kolaylaştıran hızlandıran bilişim ürünleri ve yazılımlar geleceğin en fazla Pazar payına sahip ürünleri olacaktır.

MÜSİAD Türkiye ve Trabzon’daki yapılanmasında birlikte hareket etme, ekip ruhu ile sonuca ulaşma marifetine sahip nadir kuruluşlardan bir tanesi. Trabzon için, Trabzon’a bilim ve teknoloji konusunda neler kazandırabiliriz ki düşünüp, bunun için gelecek 50 yıllık planlarımızı şimdiden yapmamız gerekmektedir. Bunu birlikte başaracağız. Trabzon insanı pratik zekası ve hızlılığa ile en kolay çözümleri üretebilecek bir yapıya sahip. Trabzon’un zekiliği ve pratikliği bilim ve teknoloji ile birleşirse Türkiye önemli projelerin üreteni, merkezi olabilir. Bilim ve teknoloji içinde öyle büyük arazilere, arsalara gerek yok, iyi beyinleri, faydalı olabilecekleri yere yönlendirmek ve tam çözüme ulaşmaları için imkan sağlamak. İşte bütün mesele bu’ ifadelerini kullandı.

TURİZM BU ŞEHRİN VİTRİNİDİR

Trabzon’un Maçka İlçesi’ni ziyaretinde Belediye Başkanı Koray Koçhan ile bir araya gelen Bilgin Trabzon’un ilçelerinin özellikle güneydeki ilçelerinin yaylalarının birleştirilmesi projesinin çok önemli bir proje olduğunu ifade ederek ‘Yeşilyol denilen bu proje ile yaylalar ve haliyle ilçeler birbirine bağlanacak. Turizm halkası oluşturulacak. Hükümetimizin bu önemli projesi turizmde çekim merkezi olan ilimizde turizm çeşitliliğini arttıracaktır.

Maçka’mız. Trabzon’umuzun en gözde ilçesi.  En genç belediye Başkanımız Koray Koçhan’ı yıllardır takip ediyoruz. Azimli, istediği hedefe ulaşma noktasında gayret etti ve ilçesine şimdi başkanlık ediyor. Kendisine elimizden gelen tüm desteği vermeye hazırız. Dünya’nın gözünü diktiği bir ilçe burası. Sadece 500 bin yerli yabancı turist Sümela Manastırını görmeye geliyor.

Trabzon artık bölgenin ve ülkenin en önemli şehri oldu. Çünkü organik bakir doğasının yanında benzersiz kültür miraslara sahip.

Türkiye turizm de en güvenilir ve tercih sıralamasında en üst sıralardaki ülkeler arasına yerleşti ve bu nedenle talep her geçen gün artıyor.  Uzungöl’de yılın 6 ayı konaklamaya yer bulamıyorsunuz. Yazın Trabzon havalimanında günde 70 uçak sirkülasyonu yaşanıyor. Cenab-ı Hakkın Trabzon’a verdiği doğal güzellikleri dünyanın her yerine sunabilmeliyiz. Bu kazanımlar kolay elde edilmedi ve AK Parti kadroları ile artarak devam edecektir.