Aydın programı kapsamında Yenipazar, Bozdoğan ve Kuyucak ilçelerinin ardından Buharkent, Nazilli ve Atça’yı ziyaret eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaş ve partilileriyle buluştu. Gittiği her yerde sevgi gösterileriyle karşılanan Kılıçdaroğlu, halkla konuşmayı ve sıkıntılarını dinlemeyi ihmal etmedi.

Ülkenin iyi yönetilemediğini iddia eden Kılıçdaroğlu, “Türkiye'nin çağdaş uygarlığa kavuşabilmesi için Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin jetlerini bir başka ülkenin düşürmemesi için, gerçek anlamda demokratik olabilmek için önce halkı kandırmayan siyasete ihtiyaç var. Askerin kafasına çuval geçirilir Recep Tayyip Erdoğan'ın gıkı çıkmaz, savaş uçağı düşürülür gıkı çıkmaz. Ne olacak bu memleketin hali?. Bulunduğumuz coğrafyada sevgi, hoşgörü ve dostluğu egemen kılmalıyız. Savaş hiçbir topluma bir şey getirmemiştir. Bir Amerika istiyor diye savaşa giremeyiz. Eğer böyleyse dış politikayı başka bir ülkenin çıkarları üstüne endeksleyemeyiz. Batının egemen güçlerinin taşeronluğunu yapacak şekilde dış politika yaparsanız, Türkiye'nin sırtı yerden kalkmaz. Türkiye'nin her şeyi var ama özgür ve bağımsız iradesinin de olması lazım. Bir başka ülkenin Ortadoğu'daki taşeronluğunu yapmayacağız” diye konuştu.

Buharkentlilere görevi başında vefat eden Belediye Başkanı Kadri Ölçenoğlu için başsağlığı dileyen Kılıçdaroğlu, daha sonra Nazilli’ye geçti. Uzun bir araç konvoyu eşliğinde Hürriyet Caddesi güzergahında halkı selamlayan Kılıçdaroğlu, daha sonra istasyon Meydanı’nda bulunan parti binası önünde partililere seslendi. Nazilli’de coşkulu bir kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu’na CHP Nazilli İlçe Başkanı Cavit Yenipazarlı tarafından şampiyon olarak Spor Toto 2. Lig’i çıkan Nazilli Belediyespor atkısı hediye edildi.

EMEKLİLERE YÜZDE 15’İ KALDIRMA VAADİ

Nazilli’de esnaflara hayatlarından memnun olup olmadıklarını soran Kılıçdaroğlu, aldığı “Memnun değiliz” cevabı üzerine, şunları söyledi: “Benim güzel esnafım devletine hiç yük olmaz. Sigortasını, vergisini zamanında öder. Yanında çırağını çalıştırıp iş sahibi yapar. Sonrada emekli olur, bakar ki emekli maaşı yetmiyor; yeniden çalışmaya başlar. Fakat bu ülkede çalışan cezalandırılıyor. Emekli olup işyeri çalıştıran ve kendi çalışanın maaşından yüzde 15 kesinti yapılıyor. CHP iktidarında biz bu yüzde 15’lik kesintiyi kaldıracağız. Çalışan cezalandırıldığı sürece bizim sırtımız yerden kalkmaz”

Daha sonra Nazilli’ye bağlı olan ve 2014’te mahalle olması gündemde Atça Beldesine uğrayan Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanı Mustafa Çınar ile görüştü. Belediyelerinin kapanmaması için imza kampanyası başlatan Atçalılara destek veren Kılıçdaroğlu, parti otobüsünün üzerinden halka seslendi. Başkan Çınar tarafından kendisine plaket hediye edilen Kılıçdaroğlu, akşam katılacağı konser programı için Didim’e hareket etti.