MHP Trabzon İl Teşkilatı ve Trabzon Milletvekili Koray Aydın, katıldığı toplantılarla yerel seçimlere emin adımlarla yürümeye devam ediyor. Dün aday tanıtımı amacıyla Trabzon’a gelen Milletvekili Aydın ilk olarak MHP Trabzon İl Teşkilatı’nda Köprübaşı ilçesinde daha önce biri bağımsız biri de CHP’den olmak üzere iki dönem belediye başkan adaylığı yapan Mustafa Sancak’ın partiye katılım törenine katıldı. Mustafa Sancak’ın MHP’den Köprübaşı belediye başkan adayı olacağını belirten Aydın, aday tanıtımını ise ilerleyen günlerde törenle kamuoyuna duyuracaklarını söyledi.

Trabzon İl Teşkilatı’nda gerçekleşen MHP’ye katılım töreninin ardından son durak ise Maçka oldu. Daha önce Akçaabat’ta belediye başkan adaylarını açıklayan Aydın, Maçka ilçesi için de Esiroğlu Belediye Başkanı Kenan Yusufoğlu isminde karar kıldıklarını duyurdu. Maçka Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen törene Maçkalılar yoğun ilgi gösterdi. İlk olarak kürsüye çıkan MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, Suriye de Kürt devletinin kurulması için çalışmaların devam ettiğini ifade ederek, "Ülkemizi bölmek için de ellerinden geleni yapıyorlar. Gelin bu siyasal iktidara 30 Mart yerel seçimlerinde güçlü bir tokat vurarak, dün bu topraklar Türktü, bugün Türktür, yarın da Türk kalacaktır diyelim. Biz Maçka’ya güveniyoruz" dedi.

TÜRK’E KARŞI KİNİN NEFRETİN NEDEN?

Aydın, şöyle devam etti: "Şimdi çıkmış bizim başbakanımız 30 Ağustos’ta ulusa seslenirken, ‘1071’de Malazgirt Savaşı’nı Türkler kazanmadı. Malazgirt’te Ordu komutanları Türktü ama Kürtler de Araplar da vardı’ diyor. Yahu sen kimsin? Türkle işin, derdin nedir? Türk milletine karşı kinin, nefretin nedir? Türk milletine karşı açılmış bu savaşın cevabını anladıkları dilden sandıkta vereceğiz. Bunun için 30 Mart yerel seçimlerinde belediyeleri alarak işe başlayacağız. Akçaabat’ta adayımızı açıkladık ve yapılan anketlerde gördük ki emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Bugün de Maçka’yı açıklıyoruz. Maçka’da belediye başkan adayımız, Esiroğlu belde belediyesinde yaptığı başarılı çalışmaları Maçka’da da sürdüreceğine inandığımız Kenan Yusufoğlu’dur."