CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Yıldızlı Güven hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Güven arasındaki güvene dayalı ticaret meselesini tekrar meclis gündemine taşıdı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanının; ilaç firmaları, hastaneler ve başka firmalarla ortaklıklarının basında zaman zaman varlığının yazıldığını dile getiren Canalioğlu yazılı soru önergesinde '' Bahsi geçen senetlerin mal beyanında belirtilip belirtilmediği, Yıldızlı Güven Hastanesinden aldığı söylenen hisselerin varlığı ve kişi hakkında soruşturma açılıp açılmadığı konusunda vermiş olduğumuz 20/06/2014 Tarih ve 7/46664 Sayılı yazılı soru önergemize İçişleri Bakanlığı tarafından bu tarihe kadar müspet bir cevap verilmemiştir.'' ifadelerini kullandı.

Canalioğlu güvene dayalı senet olayı hakkında İçişleri Bakanı Sebahattin ÖZTÜRK'e şu soruları yöneltti.

1- Bakanlığınız tarafından; Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı hakkındaki bu iddiaları araştırmak adına açmış olduğunuz bir soruşturma var mıdır ?
2- Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı hakkındaki bu iddiaları araştırmak adına açılmış bir soruşturma var ise; bu soruşturma hangi aşamadadır ?
3- Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı hakkındaki bu iddiaları araştırmak adına açılmış bir soruşturma yok ise; soruşturma açılmamasının gerekçeleri nelerdir?