Bakan Bayraktar, “Son 2 yılda yabancılara mülk satışında artış söz konusu mu, yabancılara mülk satışına ilişkin tasarı ne getirecek?” sorusu üzerine, dünyanın alabildiğine bütünleştiğini, globalleştiğini, iletişim ve ulaşım bakımından yakınlaştığını söyledi.



Bakan Bayraktar, şöyle konuştu:

“Bu çerçevede dünyaya baktığımız zaman, özgüveni yüksek olan gelişmiş ülkelerde, yabancılara mülk satışı konusunda çok daha rahat hareket edildiğini; ülkelerinin stratejik konumu, güvenlikleri, askeri, özel alanlar bakımından birtakım kıstaslar konulmak şartıyla, yabancılara mülk satışının çok rahat ve serbest olduğunu, bu satışlarda mütekabiliyet şartının olmadığını görüyoruz. Türkiyemiz artık gelişmekte olan bir ülkedir. Gelişmişliği yakalamak için çok ciddi mücadele veren ve özgüveni olan bir ülkedir. Biz de bu çerçevede ülkemize daha fazla yatırımcının gelmesi, Türkiye’nin Avrupa ve dünya ile bütünleşmesi; gelişmesinin daha fazla artırılması, daha fazla yatırımcının, yabancının, turistin gelmesi için daha önceden de var olan düzenlemeyi günün şartlarına uygun olarak yeniden düzenliyoruz.”



Bakan Bayraktar, “Ne kadarlık kaynak bekleniyor?” sorusuna, “Çok ciddi kaynak geleceğini bekliyoruz, hesap ediyoruz. Şu anda da talepler var” yanıtını verdi.

Bir gazetecinin, “Özellikle hangi bölgelerden bekleniyor? Körfez ülkelerine işaret ediliyor” sorusu üzerine ise “Çok çeşitli yerlerden, batı Avrupa’dan da Kuzey Avrupa’dan da var, Körfez ülkelerinden de var. Uzakdoğu’dan bile talepler var. İnşallah ülkemize çok ciddi fayda sağlayacak” dedi.