Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon Milletvekili Adayı Yavuz Aydın,  AK Parti’nin akıbetinin belli olmaya başladığını belirterek, "Çalma, çırpma, soygun ve yolsuzlukların hesabını verememe korkusu yaşayan AK Parti, iktidarda kalmak için sınır tanımadan kutsal dinimizi bile had safhada istismar etmektedir”  dedi.
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Besmele çekip soygun kurdelesi kesiyorlar" tarifinin, din istismarcılığını devirlerinde zirveye taşıyan AK Parti'nin 5 kelimelik özeti olduğunu ifade eden Yavuz Aydın şunları söyledi:
 
"Üzerini kapatmaya çalıştıkları 17-25 Aralık yolsuzluklarından, her gün yeni bir hukuk yaratarak mahkemelerden kurtulmayı becerenler, mahşer günü acaba ne yapacaklar? Ayakkabı kutularına doldurdukları dolarlarla, kutsal dinimizin ayetleri ile 'bakara, makara' diyerek alay edenlerin ve hala aynı çatı altında bulunanların yedikleri rüşvetlerle, milyarlık kol saatleri ile tüyü bitmemiş yetimin hakkına saldıranları, samimi inançlı halkımız 7 Haziran'da mutlaka hatırlayacak ve hak ettikleri dersi bu dünyada da verecektir."
 
Vekil adayı Yavuz Aydın açıklamaların da; HAS Parti Genel Başkanı iken; "Harun olmaya geldiler, karun oldular. Biz AKP gibi firavunlaşmayacağız" diyen Numan Kurtulmuş'un önce Başbakan Yardımcısı, 7 Haziran için de Ordu'dan Milletvekili adayı yapıldığına ve "AKP devleti kumarbaz devlet haline getirdi" diyen Şeref Malkoç'un da üst düzeyde görevlendirildiğine de yer verdi. 
 
"Vatikan'da "Ermeni Soykırımı yapılmıştır' diyen Papa'ya itiraz edenler, Türkiye'de Ermeni Kilisesi'ndeki ayine Avrupa Birliği Bakanı ile taziye mesajı gönderirken, nasıl bir anlayışa hizmet etmişlerdir? Bu nasıl bir mantıktır? Bu nasıl Müslümanlıktır?" dedi. 
 
Yavuz Aydın, yaşanan 13 yıllık rezilliklerin ardından, halkın AK Parti'nin gerçek yüzünü görmeye başladığını vurgulayarak, bu partiye geçmişte oy verenlerin, bu kez gerçekleri göz ardı etmeden oy kullanmalarını da istedi.