YAVUZ KARAN'IN TOPLANTISI'NDAN…

"183 imza ile aday olacağım"

CHP Trabzon İl Başkanı ve başkan adayı Yavuz Karan Tad Pizza'da basın mensupları ile bir araya gelerek bir takım bilgilendirmelerde bulundu. Toplantının başında basın ile sohbetinde seçim hamlelerinin rakipleri tarafından taklit edildiğini ifade eden Karan, "Kahvaltıyı beraber yapabilirdik, ama ben ne yapıyorsam aynı şeyleri aynı saatte yapıyorlar. Keşke söyleseydi kahvaltıyı beraber yapardık" dedi. Karan espiri vari sözlerini şöyle sürdürdü, "Ben 19 mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Samsun'a bir otobüs genç gönderiyorum. İnşallah Türker bey de gönderir" dedi.



Karan açıklamasında "Ben 183 imza ile aday oluyorum. Toplam delege sayımızda 363'tür. İsterlerse bunu isim isim açıklarım seçimi kazanacağımdan şüphem yok" dedi...

Karan konuşmasını şöyle sürdürdü...

"İlk günden beri bu kongreyi Trabzon'da bir şölen havasında kutlamayı hedefliyorduk. CHP ilk kez spor salonunda kongresini yapacak. Ben bunu yapmak için söz vermiştim ve yaptım. İki adaylı bir kongre olacak. Türker beyde çalışıyor. Bu bir demokrasi yarışıdır. Ben seçilme konusunda hiçbir kaygı taşımıyorum. CHP'de 365 delege var. Şu an itibariyle bunun yarısı olan 183 imza ile aday oluyorum. Batıda tüm delegelerin desteğini aldım  Doğudaki 67 delegenin 47'sinin desteğini aldım. Bu akşam ilçe başkanlarımızla toplanıp yönetim kuruluna son şeklini vereceğiz.

-CHP özgürliklerin partisidir. Biz Ankara'da karavanlar içinde yatıp icazet bekleyen bir parti mensubu değiliz. Arkadaşlarımızla birlikte bu ipi göğüsleyeceğiz.

-Kendi seçim bölgesinden bile delege olamayan Türker Ertürk siyasi yapısını bilmediği Trabzon'da nasıl aday oldu anlamadım. Seçimden önce benimle yarım saat konuşsaydı aday olmazdı.

-Türker Ertürk'ü destekleyen Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya delege değildir. İl seçiminde oy kullanma hakkı yoktur ve topladığım 183 imza arasında merkez ilçe delegesinden onlarca isim var…

-Adaylıktan çekilen İbrahim Akbulut il başkan adayı olmak için gereken 36 imzayı toplayamadığı için aday olamadı ve kurultay delegeliği pazarlığı yaparak Türker Ertürk'ün listesine girmiştir.

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kongreye katılması biraz zor. Çok yoğun programları var.

Toplantı devam ediyor…