Bakan Yıldırım, yaptığı açıklamada, 2003 yılı öncesinde ulaşım ve iletişimde Türkiye'nin çok gerilerde olduğuna dikkati çekti. Türkiye'de ulaşım ve iletişimde ihtiyaç duyulan işlerin yapılabilmesi için son 10 yılda Türkiye'nin her tarafını inşaat alanı haline çevirdiklerini belirten Yıldırım, Bakanlığa bağlı ve ilgili kuruluşların gerçekleştirdikleri altyapı ve üstyapı yatırımları için Türkiye'nin her köşesinde 3 bin 377 şantiye kurulduğunu, bu şantiyelerde 125 bin ila 175 bin arasında çalışanın istihdam edildiğini ifade etti.

''Türkiye'yi şantiyeye çevirdik, adeta yeniden inşa ediyoruz'' diyen Bakan Yıldırım, 2002 yılında Türkiye'de sadece 6 bin kilometre bölünmüş yol olduğunu, havayolunda iç hatlarda sadece 2 noktadan 25 merkeze uçuş gerçekleştirildiğini, uluslararası sularda her 4 Türk gemisinden birinin tutulduğunu, demiryollarının unutulmaya yüz tuttuğunu, genişbant internetin olmadığını hatırlattı.

Yıldırım, şöyle devam etti:

''Son 10 yılda kat ettiğimiz mesafeye baktığımızda gurur duyuyorum. 15 bin 700 kilometre bölünmüş yol yaptık, Türkiye'yi yüksek hızlı tren ile tanıştırdık. Bugün iç hatlarda 7 havayolu şirketi tarafından 7 merkezden 48 noktaya uçuş gerçekleştiriliyor. Havayollarında 10 yıl önce 8,5 milyon yolcu varken, bugün yolcu sayısı 120 milyona ulaştı. Genişbant abone sayısı ise 19 milyon oldu. Türk denizciliği de dünyada ilk 10 arasında yerini aldı.

Kriz dönemlerinde bile yatırımlara ara vermeden devam ettik. Dünya krizle boğuşurken biz yatırımları sürdürdük. Bu sayede ülkemizin büyümesi devam etti. Yatırımlarda doğrudan ve dolaylı olarak istihdam edilen yüz binlerce kişi de işsizliğin aşağılara çekilmesine önemli katkı sağladı.''

''Bölünmüş yollara önem verdik''

Ulaştırma ve haberleşme sektörünün Gayri Safi Yurtiçi Hasıladaki (GSYH) payının yüzde 14,9'a, bakanlığın toplam kamu harcamaları içindeki payının da yüzde 46'ya çıktığını ifade eden Yıldırım, 2003-2012 yılları arası ulaştırma ve haberleşme yatırımlarının toplamının 140 milyar liraya ulaştığını belirtti.

Hükümetin bölünmüş yollara özel olarak önem verdiğini ve toplam yol yatırımlarının yüzde 72'sini bölünmüş yol yatırımlarının oluşturduğunu dile getiren Yıldırım, vatandaşların, Türkiye'nin her tarafında bölünmüş yolları kullanır hale geldiğini kaydetti.

Bakan Yıldırım, son 10 yılda 15 bin 700 kilometre bölünmüş yol yaptıklarına işaret ederek, yol çalışmaları için 2 bin 940 işyerinde, 17 bin 462'si Karayolları Genel Müdürlüğü personeli olmak üzere, 114 bin 948 personelin doğrudan istihdam edildiğini vurguladı.

''Doğuyu batıdan, kuzeyi güneyden ayrı tutmadık''

Türkiye'de yıllarca yatırımların dengesiz yapıldığına, bazı bölgelerin yatırım açısından fakir kaldığına dikkati çeken Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

''Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bu anlayışı ortadan kaldırdık. Türkiye'nin dört bir yanına ihtiyaç duyulan yatırımları yaptık. Bugün Iğdır, Bingöl, Siirt'te de havaalanları, bölünmüş yollar yaptık. Karadeniz'in en uç köşesine kadar da bölünmüş yol yaptık. Ulaştırma alanında yaptığımız yatırımlar neticesinde bölgelerimizi birbirine yakınlaştırdık, birbirlerine kapı komşusu haline getirdik. Böylece ülkemizde oluşan refahı her yere yaymış oluyoruz.''