Erdoğan, AK Parti Denizli 4.İl Kongresi’ne katıldı. Başbakanlığa ait Ana uçağı ile Çardak Havaalanı’na inen Başbakan Erdoğan’ın gelişi öncesi geniş güvenlik önlemleri alındı. Bomba arama köpekleri tüm araçları aradı. Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve bazı bakanlarla birlikte parti otobüsüyle Çardak Havaalanı’ndan karayolu ile Denizli’ye geçti. Başbakan Erdoğan, Albayrak Meydanı’nda bulunan Geleneksel Türk Spor Oyunları Alanı’ndaki il kongresine katıldı. Burada Erdoğan’ı vatandaşlar slogan ve tezahüratlarla karşıladı. İl Başkanı Avni Örki’nin konuşmasının ardından kürsüye çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Denizli’deki yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE İSTİKRARLA GELECEĞE YÜRÜYOR

Başbakan Erdoğan, Denizli’nin büyükşehir yapılması konusundaki sözünü tuttuklarını belirterek, şehri bu statüye kavuşturduklarını söyledi. Denizli'nin 2014 seçimlerine büyükşehir belediyesi olarak gireceğini anlatanBaşbakan Erdoğan, şöyle konuştu: "Hayırlı olsun. Denizli sanayisini yakından ilgilendiren yeni teşvik uygulamasını açıklamıştık. Türkiye genelinde sanayi, yatırımlar, ihracatı çok daha fazla desteklemeye teşvik etmeye başlıyoruz. Bölgesel teşvikten sektör bazlı teşviğe geçiyoruz. Türkiye ekonomide çok kararlı şekilde yoluna devam ediyor."

İstanbul’da Dünya Ekonomik Formu gerçekleştiğini anlatan Erdoğan, şunları söyledi: "3 gün boyunca küresel ekonominin nabzı İstanbul’da attı. Dünya ekonomik formunda Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, bu ülkenin bir vatandaşı ve hizmetkarı olmaktan gurur, onur ve şeref duydum. Çünkü şu an Türkiye’den her yerde övgüyle söz ediliyor, dikkatle takip ediliyor. Türkiye’deki büyümeyi, kalkınmayı kendisine örnek alan bir çok ülke var. Türkiye güvenle istikrarla geleceğe yürüyor. Bugün bir çok ülke kara kara düşünüp tedbir alırken, biz 2011 yılında Çin’den sonra dünyada en çok büyüyen ikinci ülke olduk”

TÜRKİYE BİR ÇOK ALANDA REKOR KIRIYOR

IMF’ye borcu 23.5 milyardan aldıklarını belirten Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu an 1.7 milyar dolara düştü. Yani MHP, DSP’nin ANAP’ın borçlanması vardı, biz o borçları ödedik buraya indirdik. Hedef bu yıl sonuna kadar MB döviz rezervini 100 milyar dolara çıkarmak. Türkiye finans sektörüyle güçlü. Reel yatırımda Türkiye’de bizden önce 1 milyar doları geçemiyordu, geçen yıl 16 milyar dolara çıktı uluslar arası yatırım miktarı. 23.5 milyar dolar turizm gelirine ulaştık."

Türkiye'nin bir çok alanda rekor kırdığını anlatan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "İlk sıralarda yer alıyor. Birileri çıkıyor CHP Genel Başkanı ne diyor. Bu rakamlar yanlış Türkiye dünyada en çok büyüyen ikinci ülke değil diyor. Ama bunlar gösterge okumayı dahi bilmiyor. Türkiye’yi bu haksızlığı, uluslar arası bazı kredi kuruluşları yapıyor, sen neden onların kuyruğuna takılıp gidiyorsun. Onların üslubunu kullanıyorsun? Yunanistan ekonomi Türkiye ekonomisinden daha iyi diyor. Daha geçen yıl seçim propagandalarında ‘Yunanistan ekonomisini biz kurtaracağız’ dememiş miydi. Yunanistan’ın bir gazetesi bununla dalga geçti. Dayan Yorgo Kılıçdaroğlu geliyor diye manşet attı. Kılıçdaroğlu Yunanistan ekonomisini kurtardı bizim haberimiz yok."

Bunun Türkiye’ye haksızlık olduğunu anlatan Erdoğan, şöyle konuştu: "100 milyar Euro Yunanistan’a para verdi Avrupa. Biz Yunanistan’ın yaşadığı zorlukları biliyoruz. Onların bu durumuna kayıtsız kalamayız. Komşumuzun dinine ırkına bakmaz, komşuluk hakkına riayet ederiz. Bu zor günde Yunanistan ile dayanışma içindeyiz olmaya da devam edeceğiz. Suriye’de çok büyük acılar, dramlar yaşanıyor. Suriye halkı, Suriye’deki kardeşlerimiz bebek, çocuk, kadın yaşlı demeden, devlet destekli kanlı çeteler tarafından toplarla tanklarla vurularak, hatta boğazlanarak katlediliyor. 1982’de bu eli kanlı diktatörün babası da aynı şeyi yapmıştı. Hama’da 30 bin kardeşimizi katletmişti. Evlat o yolda rakam 15 binin üzerinde. 108 kişiyi katlettiler. 50’si çocuktu. Dün Hama’da aynı şeyi yaptılar. Zulm ile abat olunmaz."

ESAD'A ÇATTI

Türkiye’de bu zalimin yanında yer alanlar olduğunu belirten Erdoğan, şöyle konuştu: "Zalimlerin yanında yer alanlar da zalim olur. Çizgiden kopulduğu anda biz babamız olsa bırakırız. Biz hakkı ayağa kaldırmaya memuruz. Bugün yine Hama’da hama ile birlikte Suriye’deki diğer kentlerde yapılan katliamları seyredenler, akan kanın kendi el, yüz ve vicdanlarına sıçrayacağını bilmelidir. Biz Türkiye olarak bunun takipçisiyiz. Hiç kimse kenara çekilip elini kolunu bağlayıp oturamaz. Gözü dönmüş katliamlar karşısında kimse sessiz kalamaz. BM genel sekreteri bizim daha önce söylediğimizi tekrarladı. Bu barbarlıktır dedi. Müslümanlara karşı yapılan zulümlere haklı olarak duyarlılık gösterenler Suriye konusunda niçin aynı duyarlılığı ortaya koymuyor. Suriye'de öldürülenler insan, Müslüman değil. Katilin kimliği çok mu önemli. İsrail öldürünce suç oluyor da, Esed öldürünce suç olmuyor mu? Saddam Halepçe’de katliam yaparken suç oluyor da, Esed Hama’da katliam yapınca suç olmuyor mu? Suriye zamana oynuyor dediğimizde kimse bu uyarılarımızı dikkate almadı."

Denizli'den Suriye’de yapılan katliamları kınayan Erdoğan, şunları söyledi: "Suriye’de hayatını kaybeden kardeşlerimize rahmet diliyorum. Suriyeli kardeş ve akrabalarımıza Türkiye’nin selamlarını iletiyor, Allah yar ve yardımcıları olsun diyorum. İçinde bulunduğumuz bölge çok zor bir dönem geçiyor. Ortadoğu’da on yıllardır devam eden istikrarsızlık arkasında acılar bırakarak sürüyor. Böyle bir dönemde Türkiye’yi bir güven, istikrar adası olarak muhafaza ediyor ve büyütüyoruz. Dün Çanakkale Destanı Merkezi’ni açtık. Çanakkale’ye gitmenizi diğer şehitliklerimize gitmenizi, oraları ziyaret etmenizi, orada bir Fatiha okumanızı tavsiye ediyorum. Çanakkale şehitleri sizlerden Fatiha bekliyor, 4 kıtadaki şehitlerimiz Fatiha bekliyor. Onlar diridir. Çanakkale’de, Dumlupınar’da Sarıkamış’ta nasıl alkanlar içinde koyun koyuna yattıklarını göreceksiniz. Biz biriz, beraberiz kardeşiz."

Aramıza nifak sokmak isteyenlere fırsat vermeyeceklerini anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: "Aldanmayacağız. Terör noktasında değil, her ne bahane ve gerekçeyle olursa olsun bizi birbirimize düşürmeye çalışanlara asla fırsat tanımayacağız. Şehitlerimiz her türlü siyasi çıkarın çok üzerindedir. Birliğimiz kardeşliğimiz her türlü siyasi çıkarın çok ama çok üzerindedir. Nereden gelirse gelsin fitneye, fesada dedikoduya fırsat vermeyeceğiz. Kardeşliğimize birliğimize dirliğimize kastedenleri aramıza yaklaştırmayacağız. Biz üzerimizde milletin emanetini taşıyoruz. Millet bize yetki verdi. Millet adına milletimizle birlikte o yetkiyi kullanıyoruz. Bundan sonra da milletimizle yürümeye devam edeceğiz. Şehitlerimizin emaneti olan ülkemizi yüceltmeye devam edeceğiz.”

Başbakan Erdoğan, “4+4+4 ile ilgili Anayasa Mahkemesi’ne esastan başvurulması günü bugün. Samimi değiller, akşam başka sabah başka. Biz bu yola çıktığımızdan beri hep dik durduk. Dikleşmedik dikleşmeyeceğiz ülkemiz için hangi çözüm olursa olsun biz sahibini sormaz çözümüne bakarız. O çözümle yola devam ederiz” dedi.

Başbakan Erdoğan, 2014 seçimlerinde partililerin büyükşehir belediyesini kazanmak için çok çalışmasını istedi.