Trabzon merkezinde ve ilçelerinde iki gün sürecek seçim çalışmalarına katılmak üzere kente gelen Bakan Soylu, sabah saatlerinde Ortahisar’da, AK Parti Gençlik Kollarının ‘Gençliğimiz Geleceğimiz’ organizasyonunda; partili, üniversiteli ve STK mensubu gençlerle bir araya geldi.

Burada şahsına, beraberindeki AK Parti Trabzon milletvekillerine ve Zorluoğlu’na büyük ilgi gösteren gençlere hitap eden Soylu, ülkenin en büyük korkusunun istikrarsızlık olduğunu ifade ederek, “Bilselerdi bugün terör örgütleriyle birlikte aynı ittifakın içinde olmazlardı. Elimde öyle istihbaratlar var ki, esas kanınız buna donar. Hiçbir ahlak, hiçbir memleket duygusu, hiçbir bayrak sevdası düşünmeden kol kola girenleri görüyor ve iğreniyorum” dedi.

Önlerindeki 4,5 yıllık sürede tarihin en büyük sıçramasını yapacaklarını vurgulayan Bakan Soylu, “İlk kez yeni Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle 4,5 yıl önümüzde saha var. O sahaya güçlü girmeliyiz. Tayyip Erdoğan’ın topu ayağına vereceksiniz, o 90’a çakacak. Türkiye bambaşka noktaya, heyecana doğru gidecek. Önümüzde 4,5 yıl var. Bu sürede tarihimizin en büyük sıçramasını yapacağız. Bundan milletimiz istifade edecek. Terörle mücadele güç, kuvvet, siyasal irade ister. Hakkâri, Şırnak’a dik gidiyorum. Oralarda yaşayan kardeşlerimiz şimdi dik yürüyorlar. ‘Dik dur eğilme, bu millet seninle’ diyorlar ya, ‘sen yolunda git, ben seni destekleyeceğim’ diyor. Terörle mücadele zor bir iştir. Birilerine yeniden bu ülkenin içini karıştırmak için fırsat vermeyelim. Boynumuzu Kandil’in önünde eğik bırakmayın. Onun için üzerimize düşen sorumlulukları yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Elazığ ve Van Valiliği döneminde mahiyetinde çalışmaktan onur duyduğunu söylediği İçişleri Bakanı Soylu’ya özel teşekkürle sözlerine başlayan Zorluoğlu ise, 8 Aralık’tan itibaren, partisinin, teşkilat mensuplarıyla, kadın ve gençlik kollarıyla sahaya indiklerini dile getirdi.

İki buçuk ayı aşkın süredir Trabzon’un merkezinde ve ilçelerinde toplumun tüm kesimleriyle iletişim halinde olduklarını kaydeden Zorluoğlu, “Ziyaretlerimiz ve istişarelerimiz sonucunda ayrıntılı değerlendirmeler yaptık. Bir taraftan kendimizi şehrimize tanıtmaya ve anlatmaya gayret gösterdik. Diğer taraftan projelerimizi büyük oranda tamamladık. Dün akşam da milletvekillerimizle ve partimizin yetkilileriyle projelerimizi masaya yatırdık ve son şeklini verdik. İnşallah kısa süre içerisinde şehrimizde heyecan yaratacağına inandığımız, Trabzon’a özel çözüm önerilerimizi kamuoyuna açıklayacağız” diye konuştu.

Projeleri içerisinde gençler için 1 Nisan itibarıyla bambaşka bir yaklaşım sergileneceğini anlatan Zorluoğlu, “Gençlerin meselelerini önceleyen ve çözüm arayan bir belediye başkanlığı anlayışını Trabzon’da ortaya koyacağız. Şahsımın, büyükşehir belediyesinin tüm kademelerinin ve gönlümün kapıları size açık olacaktır. Gençlerin sorunlarını gençlerle birlikte çözmeye çalışacağız. Vize ve final sınavları dönemlerinde sabaha kadar açık ders çalışma mekânlarının eksik olduğunu dile getirdiniz. Yapacağımız işlerden bir tanesi; 24 saat açık, ikramların olacağı ders çalışma mekânlarını hizmete almak olacak. İnşallah Trabzon’da üniversite öğrencileri hem belediye otobüslerinde hem dolmuşlarda indirimli ulaşım imkânı bulacak. Dönemimizde şehrimizi, kültür ve sanat etkinlikleri bakımından yeniliklerle buluşturacağız. Bilhassa gençlerimiz için düzenli kültür sanat faaliyetleri gerçekleştireceğiz. Sizleri sadece Kalkınma Mahallesi’nden değil, Meydan’dan, Beşirli’den, Trabzon’un tamamından istifa edecek noktaya getireceğiz. Ortak mekânlarda ücretsiz internet hizmeti sunacağız. Spor tesislerinden daha fazla faydalanmanız için sizlere özel ulaşım imkânları sağlayacağız” şeklinde vaatlerini sıraladı.

31 Mart’ta il genelinde Cumhur ittifakı olarak seçimden zaferle çıkmak için gayretle ve samimiyetle çalıştıklarını aktaran Zorluoğlu, el ve gönül birliğiyle, her eve her gönüle gireceklerini sözlerine ekledi.

Salonu dolduran gençler, kendilerine yönelik projeler açıklandıkça Cumhur İttifakı AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu’na artan şekilde sevgi gösterisinde bulunarak 31 Mart için destek sinyali verdi. 

Programda, AK Parti Trabzon milletvekilleri Muhammet Balta, Bahar Ayvazoğlu ve Salih Cora, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ve partililer de hazır bulundu.