Trabzonspor Süper ligin 11. haftasında kendi sahasında Sivasspor'u konuk etti. Abdullah Avcı yönetiminde çıktığı ilk 2 maçı kazanan Trabzonspor, galibiyet serisini sürdürmek için bu maç öncesinde favori olan taraftı. Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı,  sakat Nwakaeme yerine bu karşılaşmada sol kanattı Bilal’e emanet etti. Hollanda doğumlu oyuncu bu karşılaşmaya kadar Trabzonspor formasıyla 4 maçta sadece 39 dakika süre alabilmişti.

Karşılaşmanın ilk yarısında iki takımda 10 ‘ar dakikalık dilimlerde topa sahip olarak ataklar gerçekleştirdiler. Özelikle yüksek toplarla pozisyon arayan iki takımın forvetleri birçok pozisyonu cömertçe harcadı. Defans güvenliğinden taviz vermeyen Trabzonspor,  45+. dakikada Ekuban ile yakaladığı kontraatakta hızlı çıktı. Ekuban’ın pasında Abdülkadir topla buluşarak verdiği ara pasında ofsayt pozisyonunda olan Afobe topun üzerinden atlayarak topu ceza sahasına giren Ekuban’a bıraktı. Ekuban’da plase bir vuruşla Sivasspor ağlarını havalandırdı. Trabzonspor bu golle 1-0 üstünlükle soyunma odasına gitti. Tatsız tuzsuz gecen koca ilk yarıdan akılda kalan tek güzel hareket de bu golde Afobe’nin topun üstünden atlaması oldu.

İkinci yarıda yine ilk yardakinin benzer bir oyun oynandı. İki takımda sahada bitkin ve isteksiz görünüyordu. Uzun toplarla gol arayan Sivasspor’a karşı iyi savunan Trabzonspor kontra ataklar denedi. Girdiği pozisyonlardan eli boş dönene ve gol orucunda olan Afobe’yi oyundan alan Avcı yerine Diabate’yi oyuna sokarak forvete Ekuban’ı çekti. Herkes vasat bir performans sergileyen Bilal’in oyundan alınmasını beklerken Avcı tercihini Afobe’den yana kullandı. Sivasspor ikinci yarıda yaptığı değişikliklerle oyuna hareket getirdi. Karşılaşmanın 76. dakikasında Gradel soldan topu taşıdı ve Serkan Asan’ı tabiri caizse bayıltarak verdiği pasta Yatabere topu arkaya aşırttı ve Hakan önünde kalan topu Trabzonspor ağlara gönderdi. Sivasspor bulduğu bu golle beraberliği yakaladı. 

Sıkışan oyunda Abdullah Avcı’nın diğer oyuncu değişikliği haklarını kullanmak içi maçın sonu bölümlerini beklemesi gerçekten düşündürücü idi. Trabzonspor’da Teknik Direktör Avcı ile çakılı defans, ota sahayı geçmeyen beklerle defans güvenliği sağlamayı öncelikli olarak gördüğü bariz. Ama bu oyunda pozisyon zenginliği yok. Belki de bu tür maçlar bu taktik anlayışı ile kazanılabilir. Bundan önceki iki maçta böyle kazanıldı. Maalesef bizim daha zor rakipler ile maçlarımız var. Bu oyun sistemi büyük takımların sistemi olamaz. Şampiyonluğa oynayan camialarda pek kabul görmez. Bu zorlu fikstürde günü kurtarmak iyidir ama bundan sonraki süreçte zor maçlar bizi oldukça düşündürüyor. Sonuçta Teknik Direktörü Abdullah Avcı ile kaybetmeyen bir Trabzonspor gerçeği inkar edilemez. Ama sahadaki oyun bize Ziya Doğan dönemlerini hatırlattı…