Son Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Trabzonspor, bu sene kupa startına 5. turda sahasında Adana Demirspor karşılaşması ile başladı. Teknik Direktör Abdullah Avcı kupaya rotasyonlu bir kadro ile çıktı. Bordo mavililerde sezon başında takıma dahil edilen Stiven Plaza ve altyapıdan yetişen Faruk Can Genç’te Adana Demirspor karşılaşmasına ilk kez ilk 11’de başladılar. Bordo Mavililerde Uğurcan, Ekuban, Afobe, Djaniny, Nwakaeme, Abdülkadir Ömür ve Campi olmak üzere toplam 7 oyuncu kadroda yer almadı.

Abdullah Avcı beli ki gençler dahil elindeki tüm oyuncular şans vermek istiyor. Transfer sezonuna kadar oyuncuların sadece idmanlarda değil maç performanslarını da görmek istiyor. Bu Teknik Direktör adaleti acısından doğru bir tutum. Kupa maçları bu acıdan hem hocalar hem de ligde kadroya giremeyen futbolcular için bulunmaz bir nimet. Burada bir detay var ki biraz kafa karıştırtıcı. Trabzonspor’da teknik direktör Abdullah Avcı, stoper oyuncularını değiştirmedi. Avcı bu rotasyonlu kadroda elindeki 5 stoperden yine ligde kullandığı ideal ikiliyi tercih etti. Akıllara şu soru geliyor; acaba hoca diğer stoperlere güvenmiyor mu ? Yoksa Campi ve Hosseini’yi tamamen gözden mi çıkarttı?

Karşılaşmaya gelince Trabzonspor Adana Demirspor’a karşı ilk yarı şut bile çekemedi… Trabzonspor’un orta sahası yok, bir şey üretmiyor. Birde üstüne gol yemeyim refleksi ile stoperleri arasından çıkmıyorlar. Kamil Ahmet, Filavio ve Baker’de oluşan orta saha ileriye top taşıyamadılar. Karşılaşmada takımı sürekli ileri taşımak isteyen Vitor Hugo ve Edgar oldu. Dikine pasları sadece onlar attılar ama bu toplarda Baker, Bilal ve Plaza nerdeyse takımın el freni idiler. 

Bordo-mavili takımın altyapısından yetişen sol bek oyuncusu Faruk Can Genç de ilk kez A takım ile resmi maç oynadı. Bu gün sahne Faruk Can’ındı tüm gözlerde genç oyuncunun üzerinde idi. Oldukça soğukkanlı görevini yerine getiren bir performans sergiledi. Maçın ilk yarısında Marlon’un 10 maçta açamadığı isabetli ortayı, Faruk Can 45. dakika da açtı. Genç oyuncunun en büyük handikapı önün de Bilal’in oynuyor olması idi. Bila karşılaşma boyunca aldığı 17. topu rakibe iade etti ve yine çok kötü bir performans sergiledi. Bilal kanatta hücuma hiç destek veremediği halde kadroda başka Santrafor olmadığı için bir ara o pozisyonda da oynadı.

Maçın genelinde Bordo Mavililer acısında yine rezil bir oyun vardı sahada. Trabzonspor ikinci yarının sonlarında biraz topa sahip olabildi. Duran toplar ve Vitor Hugo’nun hava toplarındaki hakimiyeti olmasa Trabzospor gol bile atamayacaktı. Nitekim maçın kötülerinden Baker turu getirecek penaltıyı bile atamadı. Uzatma dakikalarında 10 kişi kalmış rakibine oyun anlamında üstünlük sağlasa da uzaktan attığı şutlarla gol bulamadı. Sadece uzatmaların sonunda Bordo mavililer gole Yusuf’un ortasında arka direkte genç Keremin zor pozisyondaki vuruşu ile yaklaştı onu da kaleci önledi. Trabzonspor tıpkı maçtaki kötü oyunu da penaltı atışlarında gösterdi ve iki penaltıyı kaçırarak kupadan elendi.  Son Kupa şampiyonu Trabzonspor ilk maçında 1. Liğ ekibi Adana Demirspor’a elenerek kupada da havlu attı.

Her zaman değimiz gibi burayı yabancı futbolcu çöplüğüne çevirmeye gerek yok bizim çocuklarda o kadar oynar diye. Alacaksan 6 tane kaliteli yabancı al. Bunu bu maçta gördük. Bu takımı bu duruma düşürenler mutlaka bir hesap verecektir. Abdullah Hoca sanırım bu maçla yeni transferleri sahaya sürerek birde yönetime , "buyurun elimdeki kadro bu" mesajını da verdi. Yani bu kötü oyunun müsebbibi ben değilim demek istedi. Kupadan elenen Trabzonspor 1 hafta içinde Çaykur Rizespor, Hatayspor ve Galatasaray maçları var. Bu futbolla durum çok vahim...

Kongre canları çalıyor