Trabzonspor ile yollarını ayıran Avustralyalı forvet oyuncusu Marc Janko’nun, bordo-mavili kulüp adına attığı 1 gol, 4 milyon 400 bin TL’ye mal oldu.
Galatasaray’a transfer olan Burak Yılmaz’ın takımdan ayrılmasından sonra büyük umutlarla Trabzonspor’a transfer edilen Marc Janko, Karadeniz ekibinde beklenen çıkışı bir türlü gösteremedi ve bordo-mavili takımla yolları ayrıldı. 28 Ağustos 2012’de Portekiz’in Porto kulübünden 2 milyon 500 bin Euro’ya transfer olan Marc Janko, Karadeniz ekibinde forma giydiği 2 sezonda Spor Toto Süper Lig, Türkiye Kupası ve Avrupa Kupaları olmak üzere 4 gol atabildi. Geldiği ilk sezonda Spor Toto Süper Lig’de 1 gol atan oyuncu 2013-14 sezonunda da 1 gol atarak toplamda ligde 2 gole imza attı. Avusturyalı oyuncu 2013-14 sezonunda oynanan Türkiye Kupası ve Avrupa Kupası maçlarında da 1’er gol attı. Marc Janko, Trabzonspor forması altında ise 2 sezonda bin 397 dakika sahada kaldı.
Avustralyalı futbolcu Marc Janko’nun Trabzonspor’a transfer edildiği bonservis ücretini ve yıllık aldığı ücretleri hesaplandığında bordo-mavili kulübe 17 milyon 500 bin TL’ye mal olurken, attığı 4 gol üzerinde hesap edildiğinde ise 1 gol 4 milyon 400 bin TL’ye mal olmuş oldu. Karadeniz ekibi hiç verim alamadığı oyuncusuyla yollarını ayırarak büyük bir yükten de kurtuldu.
(İHA)