A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın ev sahibi olarak en büyük aday olduğu 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası için nefesler tutuldu.
Potanın Sultanları’na en büyük destek 12 Dev Adam’dan geldi. Kerem Tunçeri, Oğuz Savaş ve Sinan Güler, Gençlik Spor Dergisi’ne Potanın Sultanları’nın kürsüye çıkmasının çok da uzak bir ihtimal olmadığını söyledi. İstanbul ve Ankara’da yapılacak ve dünyanın kadın basketbolunda en iyi 16 takımının sahne alacağı 2014 FIBA (Uluslararası Basketbol Federasyonu) Kadınlar Dünya Şampiyonası’nda ilk karşılaşma 27 Eylül tarihinde oynanacak. Basketbolseverlerin büyük bir heyecanla takip edeceği bu organizasyon 5 Ekim’e kadar devam edecek.

TUNÇERİ: "BU ORGANİZASYONLAR ÖNEMLİ TECRÜBE KAZANDIRIYOR"
A Milli Basketbol Takımı Kaptanı Kerem Tunçeri, dünyanın dört bir yanında bulunan sporseverlerin sabırsızlıkla beklediği bir organizasyonun Türkiye’de yapılmasının önemli bir ayrıcalık olduğunu belirterek, "2010 yılında aynı atmosfere parkeye ilk adımımı attığımda tanıklık ettim. Böylesine dev organizasyonlarda mücadele etmek biz sporculara önemli bir tecrübe kazandırıyor. Kadın millilerimiz de son yıllarda bu yönde tecrübeler kazanmıştı. Şimdi bunu sahaya yansıtma zamanı" dedi.

"TARAFTARLARIN TRİBÜNLERİ DOLDURACAĞINA İNANIYORUM"
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın başlatmış olduğu dev tesisleşme hamlesinin basketbol branşına da çok olumlu bir şekilde yansıdığını ve bu kapsamda Avrupa ile yarışacak konuma gelindiğini vurgulayan Tunçeri, "Bu güzel salonları daha da güzelleştirmek konusunda en büyük görev halkımıza düşüyor. Basketbola ilgi duyan ve özellikle milli takım karşılaşmalarına değer veren herkesin Ankara ve İstanbul’da tribünleri dolduracağına inanıyorum" diye konuştu.
Potanın Sultanları’nın turnuvayı ilk 3’te tamamlayabileceğine inandığını ve bunun çok da zor olmadığını dile getiren Tunçeri, ilk karşılaşmanın çok önemli olduğunu ve bu kapsamda Fransa karşısında mutlak galibiyet alınmasının büyük fayda sağlayacağını belirtti.

SAVAŞ: "SPORSEVERLERİMİZ MUTLU SONA FİNAL GÜNÜ ULAŞACAKTIR"
Milli basketbolcu Oğuz Savaş ise Dünya Şampiyonası’nın hem tüm basketbolcular hem de Türkiye için önemli bir organizasyon olduğunu ifade ederek, 2010 yılında ülkemizin Dünya Erkekler Basketbol Şampiyonası’na kusursuz bir şekilde ev sahipliği yaptığını hatırlattı. Her geçen yıl ülkemizde seyirci sayısının çoğaldığını ve bu kapsamda seyirci profilinin de oluştuğunu anlatan Savaş, basketbol branşının 7’den 77’ye herkes tarafından bilinirliğinin de arttığına dikkati çekti. Kadın basketbolcuların son yıllarda üst düzey başarılara ulaştığını hatırlatan Savaş, "Böylesine zorlu bir organizasyona kendi seyircimiz önünde çıkmak hiç şüphesiz ki çok büyük bir motivasyon kazandıracaktır. Umuyorum gerek sporcularımızın azimli çalışmaları gerekse tribünlerde ve ekranları başında nefeslerin tutup karşılaşmaları takip edecek sporseverlerimiz mutlu sona final günü ulaşacaktır" diye konuştu.

"TÜM ORGANİZASYONLARDAN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK"
Milli basketbolcu Sinan Güler ise Türkiye’de özellikle basketbol ve voleybol branşlarında kapılarını açtığı tüm organizasyonlardan alnının akıyla çıktığını, aynı zamanda Türkiye’de ağırladığımız sporseverlerin de misafirperverliğine en iyi şekilde tanık olduğuna değindi. 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası’nın, Türkiye’nin ev sahipliği yapmasında Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Basketbol Federasyonu’nun büyük katkıları olduğunu vurgulayan Güler, "İnşa edilen salonlarımız yurt dışında oynama fırsatı yakaladığım salonlarla yarışır şekilde. Bu büyük bir mutluluk kaynağı. Aynı zamanda geçmiş dönemlerde yapılmış salonlarımızın da daha kullanışlı hale getirilmesi ve yenilenmesi sporseverin ilgisini de arttıracaktır. Bu noktada bakanlık önemli atılımlarda bulunuyor" açıklamasında bulundu.

"MADALYA KAZANACAKLARINA İNANCIM TAM"
2011 yılından beri büyük yükseliş yakalamış bir jenerasyonun şu an A Milli Takım formasını giydiği söyleyen Güler, "Kadın milli takımının, olimpiyatlara katılması, Avrupa Şampiyonası’nda madalya kazanması ve bu Dünya Şampiyonası’nın en güçlü 2-3 takımı arasında yer alması bunun en önemli göstergesi. Ev sahibi avantajımızı da kullanarak arkadaşlarımızın madalya kazanacağına inancım tam" diyerek sözlerini sonlandırdı.
(İHA)