GİRESUN (AA) - GÜLTEKİN YETGİN - Giresunspor Kulübü Başkanı Mustafa Bozbağ, Spor Toto 2. Lig'de mücadele ettikleri dönemdeki 17 milyon lirayı aşan borcu, 4 yılda uyguladıkları mali disiplinle yaklaşık 1 milyona düşürdüklerini söyledi.

TFF 1. Lig'de mücadele eden Giresunspor, birçok kulübün puan silme cezası ve Finansal Fair Play kapsamında UEFA yaptırımlarıyla karşılaştığı bir dönemde, borçlarını bitirme noktasına geldi. 2011-2012 sezonu sonunda Spor Toto 2. Lig'e düştüğünde 17 milyon liradan fazla borcu bulunan Karadeniz temsilcisi, 2013-2014 sezonundaki performansıyla tekrar 1. Lig'e yükselme başarısı gösterdi.

Yönetimin yüksek fiyatlı futbolcuları transfer etmeme, mali disiplini ön planda tutma prensipleriyle borç azaltılırken, TFF 1. Lig'de mütevazı bütçeyle zirveye oynayan bir takım kuruldu.

Başkan Bozbağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulübü 2012 Temmuz'da 14,8 milyon lira borçla devraldığını, ardından 2 milyon lira vergi borcu çıktığını ve bir futbolcunun lisans ücretiyle beraber borcun yaklaşık 17,5 milyon liraya yükseldiğini belirtti.

Bozbağ, o zamanki şartların bugünkü gibi olmadığına dikkati çekerek, "Yönetici bulmak çok zordu. Takımı şike sürecinden çıkmış, yöneticilerin çoğu içeride, kayyumdan devralınmış bir Giresunspor vardı. Yani bugünkü gibi değil ortada kimse yoktu o zaman." dedi.

"Futbolu para oynamıyor, yüksek ücretli paralar verilerek kulüp yönetmek, kulübün sonudur." ifadesini kullanan Bozbağ, mali disiplini sürdürdüklerini söyledi.


- "Önceliğimiz mali disiplindi"


Bozbağ, şehri hisseden, kalbinde yaşayan, "Ben Giresunluyum" diyebilen futbolcularla yola devam ettiklerini ifade ederek, "Birinci önceliğimiz mali disiplindi, denk bütçe ve transferdi. Bu yolu seçtim. Yaptığım bütün bütçeyi bularak, gelirleri de borca aktararak 17 milyon lira borcu yaklaşık 1 milyon liraya düşürdük, çok şükür." diye konuştu.

Giresunspor’un profesyonel bir şekilde yönetildiğine dikkati çeken Bozbağ, "Tek başıma başarmadım; yönetim kurulu arkadaşlarımın bana verdiği destek, mülki amirlerin güvenmesi, taraftarın inanması hepsi buna etken." ifadesini kullandı.

"Federasyonda da söyledim; başkanlar, başkanlık yaptıkları dönemdeki borçlardan sorumlu tutulmadığı takdirde borçlanmanın önüne geçilemez." diyen Bozbağ, "Çünkü kulüp idareciliği farklıdır. Çünkü kulübü idare eden adam kulübü şampiyonluğa götüreyim derken o büyüye kapılıp, bütün takımın 10 senelik geleceğini ipotek altına alabilir. Daha bir şey başlamadı, daha çok puan silmeler başlayacak, Giresunspor’un nasıl yönetildiği, neler yaptığı o zaman daha net ortaya çıkacak." değerlendirmesinde bulundu.

Mustafa Bozbağ, 120 milyon lira borçla Süper Lig'den düşmek yerine, borçsuz bir şekilde alt ligde oynamayı tercih edeceğini belirterek, futbolcusundan ve işçisinden kaçmayan bir yönetim kuruluna sahip olmanın kendisi için önemini dile getirdi.

Bu sezon hedeflerinin yine play-off'u kovalamak olduğunu ifade eden Bozbağ, bunun için savaşacaklarını, bunu yaparken bir yerlerden fire vererek değil mali kriterler önde olmak üzere hedefe yürümeye devam edeceklerini vurguladı.

Giresunspor'da 2 yıl daha başkanlık yapması halinde kulüp tarihinde en uzun süre bu görevi yürüten başkan olacağını belirten Mustafa Bozbağ, herkes gibi kendisinin de Süper Lig hayali olduğunu kaydetti.