ORDU (AA) - 2. Uluslararası Ödüllü Satranç Turnuvası yarın Ordu'da başlayacak.

Türkiye Satranç Federasyonundan (TSF) yapılan yazılı açıklamaya göre dört gün sürecek turnuvada, Türkiye'nin yanı sıra Romanya, Rusya, Ukrayna, Belarus, Gürcistan, Azerbaycan, Bulgaristan, Slovakya, Mısır, İran, Özbekistan ve Azerbaycan'a bağlı Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nden toplam 600 sporcu mücadele edecek.

TSF ile Ordu Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen turnuvada ELO ortalaması 2 bin 532 olan 10 büyük usta, 5 uluslararası usta ve 2 FIDE ustası olmak üzere unvanlı 17 sporcunun yer alacağı, dereceye girecek sporculara toplam 48 bin lira para ödülü dağıtılacağı bildirildi.

Açıklamada, TSF Başkanı Gülkız Tulay'ın, "Ordu'da düzenlenen bu turnuvamız genç sporcularımıza satranç dünyasında büyük başarılar elde etmiş ünlü ustalarla karşılaşma imkanı verecek. Satranç tahtasında ustalarla yarış, genç sporcularımızın kendilerini geliştirmek için büyük fırsatlar oluşturuyor. Doğru ve akılcı hamleler başarıyı getirecek. Barış, kardeşlik ve dostluk havasında geçen centilmence mücadelelerin yaşandığı keyifli bir turnuva olacağına inanıyorum." şeklindeki görüşlerine de yer verildi.

Turnuva, Büyükşehir Belediyesi Ordu Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu'nda yapılacak.