Almanya Bundesliga'da Nürnberg'ten 1 Temmuz 2011 tarihinde transfer olduğu Borussia Dortmund'ta yıldızı ger geçen gün parlayan İlkay Gündoğan, hem kazanıyor hem de kazandırıyor.

İlkay özellikle bu sezon takımın ilk 11'inde gösterdiği başarılı performansıyla iyice kıymetlendi ve her geçen gün de orta sahadaki futboluyla kıymeti artıyor. Son iki yılın Bundesliga şampiyonu Borussia Dortmund iki yıl öncesi bonservisini almak için 4.5 milyon Euro ödediği İlkay'ın fiyatı şimdi 4 katına yükselerek 20 Milyon Euro oldu.

Geçtiğimiz sezon Almanya şampiyonu olan Borussia Dortmund, sözleşme gereği Nürnberg'e 1 milyon Euro daha ödedi. Zira 2015 yılına kadar olan sözleşme sürecinde Dortmund Şampiyonlar Ligi'ne katılması durumunda bu ödeme her yıl yapılacak. Bu sezonda Nürnberg'in 1 Milyon Euro daha kazanması hemen hemen garanti.

Ligde ikinci sırada yer alan Dortmund'un şampiyon olmasa da devler ligine gitme olasılığı yüzde yüze yakın. İlkay Dortmund'ta olduğu gibi Alman Milli Takımı'nın da vazgeçilmezi oldu. Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw, 'İlkay artık vazgeçemeyeceğim birisi. O her görevin üstesinden gelecek bir futbolcu. Her geçen günde üstüne koyması onu kıymetini daha da artırıyor' dedi.