Galatasaray’ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder, sözleşmesini 2018 yılına kadar uzatan resmi sözleşmeyi imzaladı.
Sarı-kırmızılı kulüp, sözleşmesini uzatmak için bir süredir görüşmelerini sürdürdüğü yıldız oyuncu Sneijder ile anlaşmaya vardı. Dün Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, sözleşmesi 2016 Mayıs’ında sona erecek olan Sneijder’in mukavelesinin 2018 yılına kadar uzatıldığı duyuruldu. Deneyimli oyuncu için bugün Türk Telekom Arena Stadyumu’nda imza töreni düzenlendi. Başkan Dursun Özbek’in de katılımıyla gerçekleşen imza töreninde Sneijder, kendisini 2018 yılına kadar sarı-kırmızılı renklere bağlayan resmi sözleşmeye imza attı.
İmza töreninde konuşan başkan Dursun Özbek, “Galatasaray’a büyük mutluluk veriyor. Wesley çok değerli bir oyuncumuz. Galatasaray’ı ve Türkiye’yi sevmesi, uzun süre hizmet etme arzusu bizi sevindirdi” dedi.

YILLIK 3 MİLYON 200 BİN EURO GARANTİ ÜCRET
KAP’a yapılan açıklamada Sneijder’e her bir sezon için 3 milyon 200 bin Euro sabit transfer ücreti, 1 milyon 300 bin Euro imza ücreti ve 20 bin Euro maç başı ücreti (Süper Lig maçları, UEFA maçları ve Türkiye Süper Kupası maçı) ödeneceği duyuruldu. Yıldız oyuncunun ayrıca, her bir sezonda Süper Lig şampiyonluğunda 250 bin Euro, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16’ya kalındığında 250 bin Euro ve UEFA Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu durumunda 500 bin Euro bonus daha almaya hak kazanacağı belirtildi.
(İHA)