Geçen sezonda Fenerbahçe bir takım mali sorunlar ile de uğraşmak zorunda olduğundan ligde tarihinin en kötü sıralamasını elde etti ve şampiyonluğu Galatasaray'a bıraktı. Birçok olumsuz faktör ile iç içe olmasının bir sonucu olarak performans kaybı yaşamaya başlayan takımda rakibi Galatasaray ise Fatih Hoca ile yeniden çalışmanın verdiği tecrübe ile rahat bir şampiyonluk elde etti.

Fenerbahçe ve Galatasaray Transferleri

Sezonun sona ermesi ile birlikte transfer dönemine girilmesi söz konusu oldu. Fenerbahçe yapılan kampanyalar sonucunda elde edilen gelirler ile birlikte birbirinden başarılı transferlere imza attı. Galatasaray ise bazı oyuncuların sözleşmesini iptal ederken bazı uluslararası yıldızların transferlerini soluksuz şekilde tamamladı. Fenerbahçe'de emektar kaleci olan Volkan'ın sözleşmesinin uzatması beklenirken kaleci antrenörü olarak tecrübelerinden yararlanılmasına karar verildi. Galatasaray ise son olarak Kolombiyalı başarılı futbolcu Falcao'yu forma renklerine bağlayarak tüm taraftarın gururlanmasına neden oldu. 2019-2020 sezonu için transfer anlamında her iki takım için de şampiyonluğa etki edecek önemli adımlar atıldığı sonucuna varılabilir.

Dış Etmenler

Şampiyonluk için sadece oyun kurmanın ve oynamanın yeterli olmadığı birçok takipçi tarafından bilinir. Galatasaray yeni sezona başlar başlamaz Fatih Terim'in aldığı maça çıkamama durumundan dolayı moral ve teknik olarak sahada bazı eksiklikler yaşamaya başladı. Falcao ilk maçında takıma 3 puan kazandırırken Fatih Terim derbi ve şampiyonlar ligi maçlarından dolayı Malatyaspor maçında başarılı isimleri oynatamadı. Milanobet  ve Milanobet bahis siteleri bu durum maçın 2 puanla kapanmasına neden oldu. Fenerbahçe ise maçlarda olumlu yorumlar alan ve sahayı kullanma durumu en üst sıralarda olan takım olarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Sezonun Şampiyonu

Ligin henüz çok başında olunmasına rağmen sayılan etmenlerin Galatasaray'ı olumsuz etkilemesi şampiyonluk için Fenerbahçe seçeneğine daha yakın durulmasına neden oldu. Derbi sonucu da bu durumu etkileyecek olmasına karşılık Galatasaray'ın da yine fazlasıyla şansı olduğu düşünülüyor. Bu performans ile devam edilmesi halinde ise Fenerbahçe'nin daha çok şansı olduğu düşünülüyor.