Edinilen bilgiye göre, ilçenin Hürriyet mahallesindeki ormanlık alanda belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın rüzgarın da etkisi ile bir anda çevreye yayılırken, yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı. Yaklaşık 3 kilometrelik alanda etkili olan yangında şuana kadar 10 hektarlık ormanlık alan kül olurken, Fındıklı Belediyesi İtfaiye ekiplerinin yetersiz kalması nedeniyle çevre ilçelerden ve orman İşletme’den yangın söndürme ekipleri takviye edildi. Müdahale esnasında bir itfaiye görevlisinin aşırı dumandan zehirlendiği ve ölüm tehlikesi atlattığı bildirildi.



Olay yerinde bulunan gazetecilere açıklama yapan Pazar Orman İşletme Şefi Hilmi Yazıcı “Bu sabah saatlerinde başlayan yangın rüzgarında etkisiyle kısa sürede yayıldı. Bizlerde ekiplerimizle beraber buraya geldik ve müdahale etmeye çalışıyoruz. Yangın boyunun uzun olması nedeniyle müdahalede zorluklar çekiliyor. Asıl korkumuz rüzgarla yayılan yangının yerleşim kesimlerine yakın çay ve fındık arazilerine ulaşması’’ dedi.

SÖNDÜRME ÇALIŞMASI BAŞLADI
Hürriyet Mahallesi'nin üst kesimlerinde öğle saatlerinde henüz belirlenmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangını fark edenler, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen Fındıklı Belediyesi itfaiye ekipleri ile Pazar Orman İşletme Şefliği'ne bağlı ekipler, yangına müdahale etti. Yangın, rüzgar nedeniyle geniş bir alana yayıldı. Yaklaşık 3 saatlik müdahalenin ardından kontrol altına alınan yangında 10 hektara yakın çalılık alan ve az sayıda kestane ile fındık ağacı zarar gördü. Dumandan etkilenen bir itfaiye eri, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışması sürüyor.